Ducati-Lamborghini: Εξωτική συνεργασία Made in Italy (vid)

Ducati-Lamborghini: Εξωτική συνεργασία Made in Italy (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ducati-Lamborghini: Εξωτική συνεργασία Made in Italy (vid)
Η Ducati παρουσίασε την ειδική έκδοση Streetfighter V4 Lamborghini εμπνευσμένη από την εκρηκτική Huracan STO.

Το 2020 η Ducati συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Lamborghini παρουσιάζοντας μια ακραία και πολύ premium έκδοση της Diavel η οποία ήταν εμπνευσμένη από την Sian. Αυτήν τη φορά οι δύο ιταλικές φίρμες ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους και έδωσαν στο κοινό ένα έργο τέχνης σε δύο τροχούς με έντονη την Made in Italy φινέτσα.

Η Ducati Streetfighter V4 Lamborghini είναι εμπνευσμένη από την Huracan STO, το κορυφαίο hypercar της ιταλικής μάρκας με τις εκρηκτικές επιδόσεις. Το σχεδιαστικό κέντρο της Ducati συνεργάστηκε με το σχεδιαστικό κέντρο της Lamborghini με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα να είναι μοναδική, εκθαμβωτική και γεμάτη με το DNA των δύο εταιρειών. Στο τεχνικό κομμάτι η μοτοσικλέτα συμβαδίζει με τις προδιαγραφές της V4S του 2023. Από και πέρα όμως όλα είναι διαφορετικά και πολύ εκλεπτυσμένα όσον αφορά τα υλικά και στον χρωματισμό.

Ducati

Οι τροχοί είναι ένα από τα πράγματα που τραβάνε άμεσα το βλέμμα καθώς είναι εμπνευσμένοι από την STO με το κεντρικό μπουλόνι να είναι από τιτάνιο. Το εμπρός φτερό είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αεροδυναμικές προδιαγραφές της Huracan, το ίδιο και το καπάκι του ψυγείου, ενώ το ρεζερβουάρ και η ουρά είναι από ανθρακονήματα. Στο πλευρικό μέρος του ρεζερβουάρ δεσπόζει το νούμερο 63 το οποίο αντιπροσωπεύει το έτος ίδρυσης της Lamborghini. Όσο για τον χρωματισμό, οι επιλογές του πράσινου με το πορτοκαλί είναι ακριβώς ίδιες με εκείνες της STO.

Ducati

Η μοτοσικλέτα θα κατασκευαστεί σε μόλις 630 μοντέλα τα οποία θα συνοδεύονται με πιστοποιητικό γνησιότητας. Η Ducati ωστόσο θα δώσει τη δυνατότητα σε μόλις 63 κατόχους Lamborghini να δημιουργήσουν σε συνεργασία με το σχεδιαστικό κέντρο της φίρμας τη δική τους Streetfighter V4 Lamborghini στα χρώματα του δικού τους αυτοκινήτου. Θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια παλέτα από κίτρινο, κόκκινο, μαύρο και πορτοκαλί επιπλέον φυσικά του στάνταρ χρωματισμού του μοντέλου τους.

Βίντεο παρουσίασης της Streetfighter V4 Lamborghini.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!