Formula 1, Φερστάπεν: «Πήραμε όλες τις σωστές αποφάσεις»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Φερστάπεν: «Πήραμε όλες τις σωστές αποφάσεις»
Ο οδηγός της Red Bull Racing ήταν πανευτυχής μετά τη νίκη του στο Grand Prix της F1 στην Ολλανδία.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να μετατρέψει την pole position σε νίκη, στον αγώνα της πατρίδας του. Μόνο που σε αντίθεση με πέρυσι όπου ήταν one man show, φέτος ο οδηγός της Red Bull Racing χρειάστηκε να κοπιάσει περισσότερο. Και παράλληλα, να βασιστεί στις αποφάσεις της ομάδας του, οι οποίες αποδείχθηκαν σωστές.

«Δεν ήταν ένας απλός αγώνας. Χρειάστηκε να πιέζω καθ’ όλη τη διάρκειά του. Με το αυτοκίνητο ασφαλείας και νωρίτερα το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, έπρεπε να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Υπήρχαν πολλά ερωτηματικά αλλά τελικά όλα πήγαν καλά κι όταν βάλαμε τη μαλακή γόμα ελαστικών, είχαμε ξανά πολύ καλό ρυθμό», είπε ο 24χρονος στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις μετά το πέρας του αγώνα στο Ζανβοορτ.

Στη συνέχεια, ο βετεράνος οδηγός Ντέιβιντ Κούλθαρντ, ζήτησε από τον παγκόσμιο πρωταθλητή περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα κρίσιμα στάδια του αγώνα και ειδικά την επανεκκίνηση όπου πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες τον Λούις Χάμιλτον.

«Πριν το αυτοκίνητο ασφαλείας πίστευα πως δεν θα είχα πρόβλημα να φτάσω μέχρι τον τερματισμό με τη σκληρή γόμα, παρότι ήμουν λίγο πιο αργός. Όμως όταν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, σκέφτηκα πως δεν θα έχουμε το πάνω χέρι αν δεν κάνουμε αλλαγή ελαστικών. Επιλέγαμε τη μαλακή γόμα και παρότι έπεσα αρχικά τρίτος, ο Τζορτζ (Ράσελ) έκανε το ίδιο στο επόμενο πέρασμα. Έκανα καλή επανεκκίνησης, είχαμε την τελική ταχύτητα για να επιτεθώ στο δρόμο για την πρώτη στροφή κι από εκεί και πέρα, είχαμε πάλι πολύ καλή ισορροπία στο μονοθέσιό μας. Υπολόγισα σωστά την ταχύτητά μου βγαίνοντας από την τελευταία στροφή, στο κομμάτι με την κλίση, κατάφερα λοιπόν να περάσω. Είναι απίστευτο που κερδίσαμε ξανά εδώ», είπε ο πανευτυχής Φερστάπεν.

Στη συνέχεια, ο παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε και στη σημασία της επιτυχίας εντός έδρας: «Είναι πάντα ξεχωριστό να κερδίζεις τον εντός έδρας αγώνα σου. Ήταν και πέρυσι αλλά φέτος χρειάστηκε να κοπιάσω περισσότερο για τη νίκη. Ήταν ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο και χαίρομαι πολύ που κερδίσαμε το Ολλανδικό Grand Prix. Η υποστήριξη του κοινού είναι απίστευτη και τους ευχαριστώ πολύ που βρέθηκαν όλοι σήμερα εδώ για να μας υποστηρίξουν. Είμαι περήφανος που είμαι Ολλανδός».

Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Ιταλίας, την προσεχή Κυριακή.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!