Formula 1: Ο εκπληκτικός γύρος που χάρισε την pole στον Φερστάπεν (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο εκπληκτικός γύρος που χάρισε την pole στον Φερστάπεν (vid)
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 πήρε την pole position εντός έδρας, επικρατώντας οριακά του Σαρλ Λεκλέρ.

Το Grand Prix Ολλανδίας μας επιφύλασσε τη συναρπαστικό φετινή μονομαχία για την pole position – με μόλις 21 χιλιοστά του δευτερολέπτου να χωρίζουν τον pole man Μαξ Φερστάπεν από τον δεύτερο Σαρλ Λεκλέρ.

Για να επικρατήσει του οδηγού της Scuderia Ferrari, ο ομόλογός του στη Red Bull Racing χρειάστηκε να κάνει τον απόλυτο γύρο στο μήκους 4259 μέτρων σιρκουί που βρίσκεται στα παράλια της Βόρειας Θάλασσας.

Ο Φερστάπεν κινήθηκε στο όριο σε αυτό το «rollercoaster» όπου φιλοξενείται ο δέκατος-πέμπτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 και πήρε την pole με χρόνο 1.10.342, χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Ήταν η τέταρτη φετινή pole για τον 24χρονο και συνολικά η δέκατη-έβδομη σε156 προσπάθειες. Μάλιστα, επαναλαμβάνοντας την περυσινή επιτυχία, έγινε μόλις ο πέμπτος οδηγός της F1 που έχει δύο συνεχόμενες pole positions στο Ζάντβοορτ, μετά τους Αλμπέρτο Ασκάρι, Γιόχεν Ριντ, Μάριο Αντρέτι και Ρενέ Αρνού.

Δείτε τον εντυπωσιακό γύρο του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, πατώντας play!

Το Grand Prix Ολλανδίας αρχίζει στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας. Μισή ώρα νωρίτερα, έχουμε «εκκίνηση» στο LIVE του gMotion by Gazzetta, που σας μεταφέρει όλες τις πληροφορίες και όλο το παρασκήνιο από τον δέκατο-πέμπτο αγώνα το 2022.

F1 LIVE

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!