MotoGP, Μιζάνο: Στην αντεπίθεση πέρασαν Μπαστιανίνι και Ducati στο FP2

Στάθης Κοκκορόγιαννης
MotoGP, Μιζάνο: Στην αντεπίθεση πέρασαν Μπαστιανίνι και Ducati στο FP2
O Ενέα Μπαστιανίνι ήταν ο επικεφαλής της αρμάδας των Ducati στο Μιζάνο.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Αγίου Μαρίνου, με τον Ενέα Μπαστιανίνι της Gresini Racing να γράφει το ταχύτερο πέρασμα στο FP2 στον εντός έδρας αγώνα του. O Ιταλός στο τέλος της διαδικασίας και με φρέσκο σετ ελαστικών, έγραψε το 1:31,517 και πλησίασε αρκετά το ρεκόρ πίστας. Μάλιστα, ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον Πέκο Μπανάια, ενώ ο δεύτερος εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, Τζακ Μίλερ, βρέθηκε στην 3η θέση.

Οι GP22 δείχνουν να έχουν το προβάδισμα στο Μιζάνο, με τον Ζοάν Ζαρκό να κάνει το 1-2-3-4 για την ιταλική φίρμα παρά την άσχημη πτώση του στη στροφή 1, με τον Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha να κλείνει την πρώτη 5άδα. Η διαφορά του όμως από την κορυφή είναι μόλις στα δύο δέκατα του δευτερολέπτου Οι δύο Aprilia έδειξαν σημάδια ταχύτητας όμως πλασαρίστηκαν στις θέσεις 6 και 7. Θετική η παρουσία του Χόρχε Μαρτίν, ενώ οι Μάρκο Μπεζέκι και Φράνκο Μορμπιντέλι ολοκλήρωσαν στις 10 πρώτες θέσεις του FP2.

Στη διαδικασία είδαμε πολλές προσομοιώσεις αγώνα, αλλά οι διαφορετικές συνθήκες άλλαξαν τη δυναμική δραματικά. Σε περίπτωση που η βροχή εμφανιστεί στο FP3, τότε τα αποτελέσματα του FP2 θα ορίσουν τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν στις κατατακτήριες δοκιμές.

Η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών είναι προγραμματισμένη για τις 10:55 ώρα Ελλάδος το Σάββατο το πρωί.

Αποτελέσματα FP2 GP Αγίου Μαρίνου

FP2

Φωτογραφίες: Michelin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!