Νοθευμένα καύσιμα: Πού μπορώ να βλέπω τα πρατήρια που σφραγίστηκαν από την ΑΑΔΕ

Νοθευμένα καύσιμα: Πού μπορώ να βλέπω τα πρατήρια που σφραγίστηκαν από την ΑΑΔΕ
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά στη δημοσιοποίηση των πρατηρίων που βρέθηκαν να διαθέτουν νοθευμένα καύσιμα.

Πράξη κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) την απόφασή της να σφραγίζει πρατήρια που έχουν κάνει νοθεία σε καύσιμα και να δημοσιοποιεί τα στοιχεία τους. Οι ημέρες σφράγισης είναι ανάλογες με την ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων, που θα προκύπτει από τον εργαστηριακό έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Σε ειδική σελίδα στο aade.gr εμφανίζεται η λίστα με τα πρατήρια που έχουν σφραγιστεί λόγω διάθεσης νοθευμένων καυσίμων. Στον πίνακα εμφανίζεται η επωνυμία της επιχρίρησης, η διεύθυνση του πρατηρίου, ο αριθμός της σχετικής απόφασης, το είδος της παράβασης και η διάρκεια σφράγισης της επιχείρησης.

Οι ημέρες σφράγισης

Ποσότητα καυσίμωνΗμέρες σφράγισης
μέχρι 5.000 λίτρα10
5.001-20.000 λίτρα30
20.001-45.000 λίτρα50
Άνω των 45.000 λίτρων90

Πώς γίνεται η σφράγιση

Η σφράγιση επιβάλλεται σε όλες τις δεξαμενές του πρατηρίου ή όποιας άλλης εγκατάστασης, με ειδικές σφραγίδες και αυτοκόλλητες ταινίες στην κεντρική είσοδο και στις αντλίες. Στις αυτοκόλλητες ταινίες αναγράφεται εμφανώς στα ελληνικά και τα αγγλικά ότι το πρατήριο σφραγίζεται λόγω νοθείας.

Τα νοθευμένα καύσιμα πρέπει να απαντλούνται υποχρεωτικά με ειδικές διαδικασίες και με δαπάνες του ιδιοκτήτη του πρατηρίου, κατά τη διάρκεια που αυτό θα είναι σφραγισμένο, αλλιώς η εγκατάσταση δεν θα μπορεί να λειτουργεί μετά το πέρας της σφράγισής της.

Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!