Αρίστευσε το FIAT 500 στις δοκιμές του Green NCAP

Αρίστευσε το FIAT 500 στις δοκιμές του Green NCAP

Κώστας Παστρίμας
Αρίστευσε το FIAT 500 στις δοκιμές του Green NCAP
Το αμιγώς ηλεκτρικό FIAT 500 πήρε «δέκα με τόνο» στην αξιολόγηση του ανεξάρτητου οργανισμού Green NCAP.

Με άριστα δέκα στο «τσεπάκι του» έφυγε από την αξιολόγηση του Green NCAP το νέο αμιγώς ηλεκτρικό FIAT 500. Το θρυλικό όχημα κατάφερε να αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία 10 στα 10 και φυσικά να διακριθεί με 5 αστέρια στις τρεις κατηγορίες αξιολόγησης. Τι αξιολογεί όμως ο ανεξάρτητος οργανισμός Green NCAP; Ο ευρωπαϊκός οργανισμός έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, την ελαχιστοποίηση των πόρων που απαιτούν τα επιβατικά μέσα μεταφοράς και η μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Το Green NCAP αξιολογεί αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες, με υβριδικά συστήματα και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Η συνολική βαθμολογία αποτυπώνεται σε μια κλίμακα από 0 έως και 5 αστέρια, ενώ οι τρεις επιμέρους κατηγορίες αξιολόγησης περιλαμβάνουν μετρήσεις σχετικά με το κατά πόσο ένα όχημα επιβαρύνει την ποιότητα του αέρα, κατά πόσο εκλύει αέρια που συμβάλουν στο φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά και κατά πόσο αξιοποιούν με τον πλέον αποδοτικό τρόπο την ενέργεια που χρησιμοποιούν.

fiat

Το FIAT 500 εκτός από τις δοκιμές στις εκπομπές ρύπων που ήταν μηδενικές λόγω του ότι είναι αμιγώς ηλεκτρικό, έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία για την συνολικότερη αποδοτικότητα του χάρη στο προηγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης που χρησιμοποιεί, αλλά και το συγκρατημένο βάρος του. Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι η τεχνολογίες που διαθέτει το 500 όπως τα δίκτυα V2G (Vehicle-to_Grid) και η επαγωγική φόρτιση που αναμένεται στο μέλλον να συμβάλλουν περαιτέρω στη βελτίωση της ηλεκτροκίνησης.

fiat

Η απόδοση του ηλεκτρικού 500 είναι 118 ίπποι και οι επιδόσεις εξαιρετικές με τα 0-100Km/h να έρχονται σε 9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που φτάνει τα 150Km/h. Παράλληλα, η αυτονομία αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα και η φόρτιση, χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα φόρτισης 85kW, μπορεί να γίνει σε μόλις 35 λεπτά για το 80%. Το FIAT 500 εντάσσεται στο πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με την τιμή του να διαμορφώνεται στις 25.500 ευρώ.

fiat

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!