Formula 1, Σάινθ: «Ο Φερστάπεν και η Red Bull ήταν σε άλλο επίπεδο σήμερα»

Formula 1, Σάινθ: «Ο Φερστάπεν και η Red Bull ήταν σε άλλο επίπεδο σήμερα»
Η απογοήτευση ήταν εμφανής στο πρόσωπο του Κάρλος Σάινθ μετά το τέλος του GP Βελγίου, όπου μετά βίας κατάφερε να τερματίσει στο βάθρο.

Παρά το γεγονός πως εκκίνησε από την 1η θέση, ο Κάρλος Σάινθ και η Scuderia Ferrari δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη στο Grand Prix Βελγίου. Η F1-75 ήταν κατώτερη των περιστάσεων για ακόμα μία φορά, τερματίζοντας σχεδόν 30 δευτερόλεπτα πίσω από την RB18 του μεγάλου νικητή Μαξ Φερστάπεν.

Η φθορά των ελαστικών ήταν το κυρίαρχο ζήτημα την ημέρα του αγώνα στο Βέλγιο, με τον Σάινθ να δηλώνει απογοητευμένος με το αποτέλεσμα που πήρε: «Ναι δυστυχώς τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα απ’ ό,τι περιμέναμε. Είχαμε καλή εκκίνηση, είχαμε καλή διαχείριση όταν έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας αλλά ο ρυθμός ήταν ανύπαρκτος. Είχαμε υπερθέρμανση στα ελαστικά και το μονοθέσιο γλιστρούσε πολύ. Για κάποιο λόγο το πακέτο μας δεν ήταν αρκετό αυτό το τριήμερο. Τελικά πάντως τερματίσαμε στο βάθρο, θα αρκεστώ σε αυτό».

Κάρλος Σάινθ

Όσον αφορά τη μάχη του με τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG που τον πλησίαζε επικίνδυνα στο τελευταίο κομμάτι του Grand Prix, ο 27χρονος Ισπανός αποκάλυψε πως φοβόταν ότι δεν θα κατάφερνε να ανέβει στο χαμηλότερη σκαλί του βάθρου: «Όχι δεν ήμουν καθόλου σίγουρος. Οι δύο πρώτοι γύροι με φρέσκα ελαστικά ήταν πολύ δυνατοί, αλλά μετά είχαμε τεράστια φθορά και μετά συνειδητοποίησα πως φθείρονταν τα ελαστικά περισσότερο απ’ όσο έπρεπε. Ο Μαξ και η Red Bull ήταν σε άλλο επίπεδο σήμερα και δεν μπορούσαμε να παλέψουμε περισσότερο. Πρέπει να μάθουμε γιατί δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί».

Για τους επόμενους δύο αγώνες του μοναδικού triple header του 2022, ο Σάινθ ανέφερε: «Στο Ζάντβορτ η κατάσταση πρέπει να είναι καλύτερη για εμάς, αλλά στη Μόντσα το πλεονέκτημα θα το έχει η Red Bull. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε στο Ζάντβορτ».

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!