Formula 1: Ο Χάμιλτον δεν μπορούσε να πιστέψει τη διαφορά από τον Φερστάπεν (vid)

Formula 1: Ο Χάμιλτον δεν μπορούσε να πιστέψει τη διαφορά από τον Φερστάπεν (vid)
Απογοητευμένος για ακόμα μία φορά με την απόδοση του μονοθεσίου του ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, θέτοντας χαμηλά τον πήχη ενόψει του αγώνα.

Με απογοητευτικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βελγίου για την Mercedes-AMG. H γερμανική ομάδα δεν ήταν ποτέ σε θέση να απειλήσει τις Red Bull και Ferrari, ενώ οι οδηγοί της πλασαρίστηκαν στις θέσεις 7 και 8, πίσω ακόμα και από τα μονοθέσια της Alpine.

Το χειρότερο όμως είναι η διαφορά που είχε από τον ταχύτερο χρόνο του Q3. O Λιούις Χάμιλτον ήταν 1,8 δευτερόλεπτα αργότερος από τον Μαξ Φερστάπεν, κάτι το οποίο συγκλόνισε τον Βρετανό. «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Δεν περίμενα να είμαι σχεδόν δύο δευτερόλεπτα μακριά από τον ταχύτερο γύρο ερχόμενος στο αγωνιστικό τριήμερο. Δούλεψα σκληρά στον προσομοιωτή, προπονηθήκαμε όλοι σκληρά για να κάνουμε βελτιώσεις στο μονοθέσιο. Το να είμαστε πιο αργοί από πριν είναι σίγουρα κάτι το πολύ δύσκολο. Αλλά θα σηκωθούμε, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Ελπίζω ο ρυθμός αγώνα μας να είναι καλύτερος απ’ ό,τι στις κατατακτήριες. Σίγουρα είναι δύσκολο να το χωνέψω, διότι έχουμε δώσει τα πάντα και δεν μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα», ανέφερε στο Sky Sports μετά το τέλος του Q3.

Λιούις Χάμιλτον

Όσο για τις ελπίδες του για τον αγώνα της Κυριακής, ο Χάμιλτον ανέφερε: «Δεν γνωρίζω τι είναι πιθανό αύριο. Μπορώ να πω πως θα ήταν ωραία να είμαστε στις 5 πρώτες θέσεις. Το μονοθέσιο όλο το τριήμερο όμως δεν έχει την ταχύτητα να είναι στις πέντε πρώτες θέσεις. Θα προσπαθήσω να μείνω εντός πίστας και θα δούμε τι θα γίνει».

Μετά τον τελευταίο του γύρο στο Q3, o οποίος ήταν πιο αργός από τον ταχύτερό του στο Q2, o 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ενημερώθηκε για τη διαφορά του από τον Φερστάπεν και έμεινε άναυδος.

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!