Formula 1: Ποινές για Φερστάπεν και Λεκλέρ στο Βέλγιο

Formula 1: Ποινές για Φερστάπεν και Λεκλέρ στο Βέλγιο
Ένα πολύ διαφορετικό αγωνιστικό τριήμερο αναμένεται να ζήσουν οι Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ στην πίστα του Σπα.

Κατά τη διάρκεια του FP1 του Grand Prix Βελγίου δημοσιοποιήθηκε έγγραφο από την FIA σχετικά με το ποιοι οδηγοί άλλαξαν κομμάτια στη μονάδα ισχύος τους. Όπως επισημοποιήθηκε, συνολικά έξι οδηγοί αναμένεται να εκκινήσουν από το πίσω μέρος του grid στον αγώνα της Κυριακής.

Τα πιο αξιοσημείωτα ονόματα είναι αυτά των διεκδικητών του πρωταθλήματος, Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ. Οι δύο οδηγοί έκαναν αλλαγές στις μονάδες ισχύος τους και η μάχη τους στο Grand Prix δεν θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης, αλλά από πιο πίσω στο grid. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι πως ο οδηγός της Scuderia Ferrari έβαλε ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων. Μαζί τους, έχει επιβεβαιωθεί πως ανάλογες ποινές θα πάρουν οι Λάντο Νόρις, Έστεμπαν Οκόν, Βάλτερι Μπότας και Μικ Σουμάχερ. Όλοι οι παραπάνω οδηγοί ξεπέρασαν το ανώτατο όριο χρήσης εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος που επιτρέπουν οι κανονισμοί.

F1 2022

Ο λόγος για τον οποίο οι ομάδες επιλέγουν το Σπα για αλλαγή στις μονάδες ισχύος είναι το γεγονός πως όλοι οι κατασκευαστές θα φέρουν τα αναβαθμισμένα τους υβριδικά συστήματα. Μπορεί από την αρχή του 2022 η εξέλιξη των κινητήρων να έχει παγώσει, όμως αυτό δεν συμπεριλαμβάνει τα υβριδικά συστήματα, τα οποία πρέπει να περάσουν από ομολογκάρισμα της FIA μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι οδηγοί που παίρνουν περισσότερες από 15 θέσεις στην εκκίνηση αγώνα, αυτόματα στέλνονται στο πίσω μέρος του grid. Σε περίπτωση που πάνω από ένας οδηγός έχει αυτή την ποινή, όπως θα συμβεί στο Βέλγιο, τότε η σειρά εκκίνησής τους οριστικοποιείται με βάση το όποιος θα σημειώσει τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες δοκιμές.

Είναι αρκετά πιθανό να δούμε ακόμη περισσότερους οδηγούς να παίρνουν ποινές για αλλαγή στη μονάδα ισχύος τους στη διάρκεια του 3ημέρου.

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!