Mercedes: Από την Αλαμπάμα με «ηλεκτρική» αγάπη

Mercedes: Από την Αλαμπάμα με «ηλεκτρική» αγάπη

Κώστας Παστρίμας
Mercedes: Από την Αλαμπάμα με «ηλεκτρική» αγάπη
Η Mercedes-Benz κατασκεύασε το πρώτο EQS SUV στο εργοστάσιο παραγωγής της Αλαμπάμα.

Η Mercedes-Benz, στην επίσημη παρουσίαση του επιβλητικού ηλεκτρικού της EQS SUV είχε ανακοινώσει πως η παραγωγή του θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο Tuscaloosa στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Από το 1997 η Mercedes έχει μεταφέρει την παραγωγή των μεγάλων της SUV στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και συνεχίζει να το κάνει ακόμα και στην ηλεκτρική εποχή.

Το EQS SUV είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Mercedes που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και ένα από τα οκτώ ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας που βρίσκει το δρόμο της παραγωγής. Θυμίζουμε ότι η Mercedes έχει «μοιράσει» την παραγωγή των EQ μοντέλων της σε επτά διαφορετικά σημεία του πλανήτη, σε τρεις ηπείρους μέσα στο 2022.

Mercedes

Παράλληλα με την έναρξη παραγωγής του EQS SUV στην Tuscaloosa, η Mercedes εγκαινίασε τη συνεργασία και με το νέο εργοστάσιο μπαταριών της Μπίμπ Κάουντι, επίσης στην Αλαμπάμα, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του τον περασμένο Μάρτιο. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι πλήρως ψηφιακό και αναλαμβάνει τη συναρμολόγηση ολοκληρωμένων συστημάτων μπαταρίας για τα ηλεκτρικά EQ και φυσικά για το EQS SUV. Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο του εργοστασίου είναι ότι μέχρι το 2024 όλη η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται θα προέρχεται από ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας.

Mercedes

Ο Γιόργκ Μπάρζερ, Μέλος του Συμβουλίου Παραγωγής της Mercedes Benz, τόνισε: «Η γραμμή παραγωγής μας είναι πολύ καλά τοποθετημένη στην παγκόσμια αγορά και ξεχωρίζει για την βιώσιμη και τάχιστη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Με τον ερχομό της EQS SUV στο πλάνο παραγωγής των ηλεκτρικών Mercedes EQ, φτάσαμε ακόμα ένα ορόσημο στην στρατηγική μας που είναι να πάμε προς την ηλεκτροκίνηση στο τέλος της δεκαετίας - αν το επιτρέψει η αγορά. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα της Tyscaloosa θα μετατρέψει το ηλεκτρικό μας SUV σε διεθνή επιτυχία».

Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!