Συμφωνία Καναδά και Volkswagen Group για την ηλεκτροκίνηση

Κώστας Μπιτσικώκος
Συμφωνία Καναδά και Volkswagen Group για την ηλεκτροκίνηση
Η κυβέρνηση του Καναδά και ο γερμανικός όμιλος υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

Παρουσία των Τζάστιν Τριντό και Όλαφ Σολτς υπεγράφη στο Τορόντο Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) ανάμεσα στην κυβέρνηση του Καναδά και το Volkswagen Group. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει τη συνεργασία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, εξασφαλίζοντας τις πρώτες ύλες για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Το MoU υπέγραψαν ο Υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας του Καναδά, Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν και ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group, Χέρμπερτ Ντις. Τη σημασία της συμφωνίας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης τόνισαν ο Πρωθυπουργός του Καναδά και ο Γερμανός Καγκελάριος.

Ο Χέρμπερτ Ντις μίλησε στο Gazzetta για την είσοδο του γερμανικού ομίλου στη Formula 1 αλλά και το project της Αστυπάλαιας.

Ο Όμιλος Volkswagen έχει θέσει ως στόχο να καταστεί ηγέτιδα δύναμη στη νέα εποχή της αυτοκίνησης, με ηλεκτρικά και συνδεδεμένα οχήματα να κυκλοφορούν στους δρόμους. Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου NEW AUTO σχεδιάζει τη δημιουργία αρκετών gigafactory μπαταριών, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες ηπείρους. Μάλιστα εξετάζει διάφορες τοποθεσίες για το εργοστάσιο στη Βόρεια Αμερική, με τον Καναδά να είναι μία από αυτές. Η θυγατρική του Volkswagen Group, PowerCo, έχει αναλάβει όλη τη διαδικασία για την παραγωγή μπαταριών, από την εξασφάλιση των πρώτων υλών έως την κατασκευή και λειτουργία των σχετικών μονάδων παραγωγής.

«Ο Καναδάς μετατρέπεται σε κύριο πάροχο πράσινης ενέργειας για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ανάμεσά τους και τις ευρωπαϊκές. Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε μία ισχυρή και αξιόπιστη εφοδιαστική αλυσίδα στον τομέα των μπαταριών», ανέφερε ο κ. Σαμπάν. «Ο όμιλος μας όχι μόνο παρέχει την πιο πλούσιο γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων αλλά αναπτύσσει μία φιλόδοξη στρατηγική γύρω από τις μπαταρίες και τη διαδικασία φόρτισης», τόνισε ο κ. Ντις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!