Αγωνιστική Mercedes-AMG με δώρο... χρονογράφο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Αγωνιστική Mercedes-AMG με δώρο... χρονογράφο
Η Mercedes-AMG γιορτάζει τα 55 της χρόνια με μία ειδική έκδοση της του GT3 αγωνιστικού της, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και κανένα περιορισμό στην απόδοση.

Πριν από 55 χρόνια, το όνομα της AMG εμφανίστηκε στους αγώνες ταχύτητας και σήμερα η Mercedes παρουσίασε ένα νέο και περιορισμένης παραγωγής μοντέλο, τη Mercedes-AMG GT3 Edition 55. Μόλις πέντε μονάδες από το μοντέλο αυτό θα περάσουν στην παραγωγή σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα στο εργοστάσιο Αφάλτερμπαχ και όπως επιβεβαίωσε θα κατασκευαστούν στο χέρι.

Ο ιδρυτής της AMG, Χανς Βέρνερ Όφρεχτ, είχε πει: «Οι αγώνες ταχύτητας είναι αυτό που μας δίνει κίνητρο». Αυτό ενσαρκώνει τώρα η γερμανική εταιρεία με την GT3 Edition 55, παίρνοντας όλες τις γνώσεις της από τους αγώνες και δημιουργεί ένα ξεχωριστό μοντέλο. Το λανσάρισμά του γίνεται λίγες εβδομάδες μετά το 1-2 της Mercedes-AMG στις 24 Ώρες του Σπα, έναν αγώνα που είχε κερδίσει πίσω στο 1971 χάρη στη Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG.

Mercedes-AMG GT3 Edition 55

Με δεδομένο πως δεν θα περάσει το νέο της δημιούργημα από ομολογκασιόν της FIA, η Mercedes-AMG είχε την ελευθερία να μην επιβάλλει περιορισμούς και αυτό σημαίνει ότι μπορέι να χρησιμοποιηθεί μόνο εντός πίστας. Ο ατμοσφαιρικός 6,3 λίτρων V8 κινητήρας αποδίδει 650 ίππους, 100 περισσότερους σε σχέση με την κανονική αγωνιστική έκδοση. Επιπλέον οι μηχανικοί των γερμανών έχουν επέμβει στο σύστημα εξατμίσεων του μοντέλου, αφαιρώντας τον σιγαστήρα και δίνει τη δυνατότητα στον V8 να «βρυχάται» με όλη του τη δύναμη.

Mercedes-AMG GT3 Edition 55

Το σώμα της Mercedes-AMG GT3 Edition 55 είναι βαμμένο σε alpine grey της Manufaktur και συνδυάζεται με κόκκινες πινελιές. Το σήμα του εργοστασίου Αφάλτερμπαχ είναι διακριτό στο πλαϊνό μέρος του αυτοκινήτου και δίπλα στα λογότυπα της AMG στην πίσω αεροτομή εμφανίζεται το σύμβολο 55 ετών της φίρμας.

Το εσωτερικό έχει επίσης διακριτά σύμβολα εορτασμού των 55 ετών της AMG στα καθίσματα και στην κεντρική κονσόλα υπάρχει το σύμβολο με την επιγραφή «Edition 55 – 1 OF 5». Οι ζώνες ασφαλείας είναι βαμμένες σε ασημί χρώμα προς τιμήν της γερμανικής ιστορίας στους αγώνες ταχύτητας. Πίσω από το τιμόνι, υπάρχει μία οθόνη υψηλής ανάλυσης DDU 11 της Bosch και αναφέρει όλες τις σημαντικές πληροφορίες όπως την ταχύτητα, τις θερμοκρασίες λειτουργίας, την ταχύτητα και το χρόνο γύρου. Όταν ξεκινά η λειτουργία του αυτοκινήτου, το λογότυπο 55 ετών της AMG εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη.

Mercedes-AMG GT3 Edition 55

Όσοι τυχεροί αγοράσουν ένα από τα πέντε μοντέλα που θα περάσουν στην παραγωγή θα λάβουν επίσης έναν ειδικό χρονογράφο της IWC Schaffhausen. Το Pilot’s Watch Chronograph Edition AMG είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας τιτάνιο, ενώ φέρει τον αριθμό σασί της Mercedes-AMG GT3 Edition 55 στο πίσω μέρος.

Mercedes-AMG GT3 Edition 55

Η τιμή της ειδικής έκδοσης του αγωνιστικού που θα κατασκευαστεί σε μόλις πέντε μονάδες, ανέρχεται στις 625.000 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!