RAM και KTM μαζί στις εκτός δρόμου περιπέτειες

Κώστας Παστρίμας
RAM και KTM μαζί στις εκτός δρόμου περιπέτειες
Οι εργοστασιακές ομάδες Red Bull KTM θα συνεργαστούν με την αμερικανική φίρμα RAM στους χωμάτινους αγώνες.

Η RAM μπορεί να μη βρίσκεται πολλά χρόνια στο προσκήνιο (από το 2009), ωστόσο έχει κάνει έντονη την παρουσία της, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, με τα ποιοτικά pick-up οχήματά της. Η αμερικανική μάρκα μάλιστα σε πρόσφατες έρευνες αποδείχτηκε πως έχει δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό με τους πελάτες της καθώς το RAM 1500 είναι πρώτο σε συναισθηματικό δεσμό οχήματος - οδηγού.

Η RAM πρόσφατα αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με μια ακόμα εταιρεία η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με την περιπέτεια. Η KTM θα συνεργαστεί με την RAM στα κορυφαία πρωταθλήματα μοτοσικλέτας εκτός δρόμου παρέχοντας στήριξη στις αγωνιστικές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα η συνεργασία των RAM και Red Bull KTM Factory Racing περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε τρεις θεσμούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού: το Motocross World Championship, το Enduro World Championship και το Hard Enduro World Championship.

KTM

Στο Grand Prix της Γαλλίας του πρωταθλήματος MXGP, η ανακοίνωση της συνεργασίας συνδυάστηκε με την κυριαρχία του Τόμ Βιαλέ ο οποίος πλέον διεκδικεί στα ίσια τον τίτλο της κατηγορίας MX2. Ο Ντομένικο Γοστόλι, επικεφαλής των RAM και Dodge για την Ευρώπη: «Αυτός ο αγώνας ήταν γεμάτος αδρεναλίνη και δράση, όπως ακριβώς θέλουν και οι φίλοι του motorcross. Ο Τομ Βιαλέ ήταν εξαιρετικός και έδειξε πόσο καλά γνωρίζει να συνδυάζει το ταλέντο με την αποφασιστικότητα σαν πραγματικός Πρωταθλητής που είναι. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία μας με την Red Bull KTM Factory Racing, με την οποία μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για απόδοση και ευελιξία σε κάθε έδαφος, αλλά και τη δύναμη να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο».

KTM

Στη διάθεση των αναβατών και των ομάδων της KTM θα υπάρχουν τα επιβλητικά RAM 1500 και RAM 1500 TRX. Τα pick-up είναι εξοπλισμένα με V8 κινητήρα HEMI 6,2 λίτρων ο οποίος αποδίδει 701 ίππους! Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και η μετάδοση της κίνησης μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Όσο για τις επιδόσεις, αυτές είναι πραγματικά εντυπωσιακές καθώς τα 0-100Km/h έρχονται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα. Η RAM κινείται με δυναμικά βήματα και στην εποχή του εξηλεκτρισμού, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο να βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, όπως ανακοινώθηκε και στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου, Dare Forward 2030, του Ομίλου Stellantis.

KTM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!