Volkswagen Golf R: «Έσπασε» τα χρονόμετρα στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

Volkswagen Golf R: «Έσπασε» τα χρονόμετρα στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Volkswagen Golf R: «Έσπασε» τα χρονόμετρα στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)
Η έκδοση Golf R «20 Years» εφοδιάζεται με βελτιωμένη έκδοση του 2.0 TSI, ο οποίος αποδίδει 333 ίππους.

Για να γιορτάσει τη συμπλήρωση 20 ετών από το πρώτο Golf R, το R32, η Volkswagen λάνσαρε μία επετειακή έκδοση του καυτού της hatchback. Το Golf R «20 Years» φέρει μία σειρά από βελτιώσεις, τόσο στον κινητήρα όσο και στο πλαίσιο. Ως αποτέλεσμα, προσφέρε ακόμα καλύτερες επιδόσεις και πιο δυναμική συμπεριφορά.

Η Volkswagen R δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να βάλει το επετειακό μοντέλο στο Νορντσλάιφε του Νίρμπουργκρινγκ, την επονομαζόμενη «Πράσινη Κόλαση». Με τον οδηγό αγώνων και πρεσβευτή της γερμανικής μάρκας Μπένιαμιν Λόιχτερ πίσω από το τιμόνι, το Golf R «20 Years» ολοκλήρωσε τα 20,8 χλμ. της διαδρομής σε 7:47.31. Ο χρόνος αυτός είναι κατά 4 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον αντίστοιχο του… απλού Golf R.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, στο τέλος της μεγάλης ευθείας το επετειακό Golf έφθασε τα 265 χλμ/ώρα, πλησιάζοντας την μέγιστη ταχύτητα των 270 χλμ/ώρα. Ο 2λιτρος TSI κινητήρας αποδίδει για την περίσταση 333 ίππους (320 ίπποι είναι η μέγιστη ισχύς του Golf R) και σε συνδυασμό με το DSG κιβώτιο προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα.

Το Golf R «20 Years» εφοδιάζεται επίσης με το πακέτο R-Performance, το Driving Dynamics Manager και το R-Performance Torque Vectoring. Πέρα από τα προφίλ οδήγησης “Comfort”, “Sport” και “Race”, το επετειακό μοντέλο περιλαμβάνει επίσης ως στάνταρ τα προγράμματα “Special” και “Drift”.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!