Formula 1: H Ferrari δεν θέλει να δει αλλαγές στον Λεκλέρ

Formula 1: H Ferrari δεν θέλει να δει αλλαγές στον Λεκλέρ
Η Scuderia Ferrari δεν έχει πρόθεση να αλλάξει τίποτα στον τρόπο με τον οποίο ο Σαρλ Λεκλέρ προσεγγίζει τους αγώνες.

Μπορεί στη φετινή σεζόν να έχουμε δει αρκετά λάθη στη διαχείριση των αγώνων από τη Scuderia Ferrari, όμως ούτε τα οδηγικά σφάλματα λείπουν από την εξίσωση. Ο Σαρλ Λεκλέρ είναι ο οδηγός της ιταλικής ομάδας που μάχεται για το πρωτάθλημα, όμως έχει κάνει μία σειρά από λάθη, με πιο σημαντικό αυτό στη Γαλλία που τον έθεσε εκτός αγώνα ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση.

Αυτό δεν είναι το μόνο λάθος που έχει κάνει, όμως από την ομάδα του δεν επιθυμούν να τον δουν να αλλάζει το οδηγικό του στιλ. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Λοράν Μεκίς, πιστεύει πως η προσέγγιση του Λεκλέρ στο 2022 είναι αυτή που πρέπει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

«Έχει δείξει τέτοια τρομερή ταχύτητα που δεν θέλεις να αγγίξεις τίποτα από αυτό. Ο Σαρλ είναι ένας σπουδαίος οδηγός και δεν χρειάζεται εμείς να κατανοήσουμε τι πρέπει να κάνει ώστε να φτάσει κοντά στο όριο των δυνατοτήτων του. Είναι τρομερός σε αυτό και όπως γίνεται με όλους μας, λάθη μπορεί να γίνουν. Δεν κοιτάζουμε τα μεμονωμένα λάθη αλλά βλέπουμε τα εντυπωσιακά του κατορθώματα. Κοιτάζουμε το πόσο φοβερά κάνει ορισμένα πράγματα και συγκρίνουμε με άλλα που δεν κάνει τόσο καλά. Νομίζω πως εφέτος έχει κάνει τόσα πολλά φοβερά πράγματα που δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτα», ανέφερε ο Μεκίς.

Σαρλ Λεκλέρ

Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό της σεζόν, η διαφορά του 24χρονου από τον Μαξ Φερστάπεν στο πρωτάθλημα οδηγών είναι 80 βαθμοί, μία διαφορά τεράστια που είναι δύσκολο να ανατραπεί. Μετά το Grand Prix Αυστραλίας η διαφορά τους ήταν 46 βαθμοί υπέρ του Μονεγάσκου και αυτό σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα που θα φέρει, της δίνει μία μικρή ελπίδα για τον τίτλο. Σε περίπτωση που η νέα αναβάθμιση έρθει στο επερχόμενο Grand Prix Βελγίου, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 26-28 Αυγούστου, τότε οι οδηγοί της Scuderia θα εκκινήσουν από το πίσω μέρος του grid.

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!