Formula 1, Μάρκο για Φέτελ: «Γνώριζε πως δεν θα έχει μονοθέσιο για βάθρο το 2023»

Formula 1, Μάρκο για Φέτελ: «Γνώριζε πως δεν θα έχει μονοθέσιο για βάθρο το 2023»
Την πεποίθησή του πως ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχασε την πίστη του στο πρότζεκτ της Aston Martin στην F1 εξέφρασε ο Χέλμουτ Μάρκο.

Έπειτα από 15 χρόνια στη Formula 1, ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποφάσισε να βάλει τέλος στην άκρως επιτυχημένη καριέρα του, κατά την οποία κατέκτησε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους. Η αποχώρησή του από το σπορ προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων, με τον Φερνάντο Αλόνσο να υπογράφει ως ο αντικαταστάτης του στην Aston Martin από το 2023.

Ο Φέτελ μέσω προσωπικού μηνύματος στα social media εξέφρασε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Formula 1, εστιάζοντας στα νέα του ενδιαφέροντα και την οικογένειά του. Μάλιστα, ο πατέρας του, Νόρμπερτ Φέτελ, ανέφερε στο RTL πως η τελική απόφαση του Γερμανού ήρθε μετά το απογοητευτικό για εκείνον, Grand Prix Αυστρίας.

Για την αποχώρηση του Γερμανού πολυπρωταθλητή από την ενεργό δράση μίλησε ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη κινήτρου από τον πρώην οδηγό της αυστριακής ομάδας.

«Ήταν πλέον εμφανές πως δεν είναι σε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και νομίζω πως κατάλαβε ότι το μονοθέσιο δεν έχει την προοπτική να βρίσκεται συχνά στο βάθρο την επόμενη χρονιά. Επίσης δεν υπάρχει θέση για εκείνον σε κάποια μεγάλη ομάδα. Τώρα θέλει να δει τα παιδιά του να μεγαλώνουν. Το βίντεο που ανέβασε στο Instagram ήταν πολύ καλό. Έχει πλέον διαφορετικές προτεραιότητες και βλέπει τον κόσμο διαφορετικά. Έτσι δεν μπορείς να οδηγείς για μια ομάδα που έχει για χορηγό πετρελαϊκή εταιρεία από τη Σαουδική Αραβία. Η Aston Martin είναι ένα brand με μοντέλα V8 και V12 κινητήρων. Οπότε η απόφασή του ήταν αναμενόμενη», ανέφερε ο Αυστριακός στο motorsport-total.com.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Επιπλέον ο Μάρκο απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Φέτελ να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Formula 1, όπως είχε πράξει το 2010 ο Μίκαελ Σουμάχερ. «Όχι, η απόφασή του πιστεύω είναι τελική», δήλωσε ο Μάρκο.

Μέχρι στιγμής στο 2022 ο Φέτελ μετρά μόλις 16 βαθμούς, όντας στη 14 θέση της βαθμολογίας οδηγών. Η κακή σεζόν της Aston Martin την έχει φέρει προς ώρας στην 9η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 20 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!