Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης: «Άκυρο» και για το 2023

Έκθεση Αυτοκινήτου Γενεύης: «Άκυρο» και για το 2023
Για τέταρτη συνεχή χρονιά δεν θα πραγματοποιηθεί το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, λόγω των συνεπειών της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Ο κόσμος της αυτοκίνησης αλλάζει και παράλληλα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης φαίνεται πως οδεύουν προς οριστική κατάργηση και οι παραδοσιακές εκθέσεις αυτοκινήτου. Και αυτό διότι πλέον δεν είναι ελκυστικές ούτε για το κοινό ούτε για τις συμμετέχουσες μάρκες.

Οι διοργανωτές της Έκθεσης της Γενεύης (GIMS) ανακοίνωσαν ότι δεν θα διεξαχθεί η προγραμματισμένη για τις 14-19 Φεβρουαρίου 2023. Ως αιτία προβάλλονται «οι αβεβαιότητες στην παγκόσμια οικονομία και την γεωπολιτική καθώς και οι κίνδυνοι που έχουν να κάνουν με την πανδημία». Πρόκειται για την τέταρτη ματαίωση της συγκεκριμένης έκθεσης, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί το 2020, το 2021 και το 2022.

Η αρχική αιτία ήταν η πανδημία του κορονοϊού, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπισε η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με την εφοδιαστική αλυσίδα και ειδικά με την έλλειψη ημιαγωγών. Πάντως οι διοργανωτές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν διεθνή έκθεση στη Ντόχα του Κατάρ, το Νοέμβριο του 2023.

Θύμα των συνθηκών έχει πέσει και η ελληνική έκθεση Αυτοκίνηση, η οποία διεξήχθη για τελευταία φορά το 2019. Τον περασμένο Απρίλιο ανακοινώθηκε η αναβολή της έκθεσης που είχε προγραμματιστεί για τις 14-22 Μαΐου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!