MotoGP Αυστρία: Στην αντεπίθεση ο Ζαρκό στο FP2

MotoGP Αυστρία: Στην αντεπίθεση ο Ζαρκό στο FP2
O Ζοάν Ζαρκό ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, στην πίστα του Red Bull Ring.

Ο καιρός έκανε το χατίρι σε αναβάτες και ομάδες στο FP2, με τον Ζοάν Ζαρκό να παίρνει την 1η θέση για λογαριασμό της Pramac Racing με έναν ταχύτατο γύρο. Παρά τις ψιχάλες που έπεσαν στα τελευταία λεπτά, ο Γάλλος σημείωσε το 1:29,837 σε μία εξαιρετική μάχη με τα χρονόμετρα. Ο Τζακ Μίλερ συνέχισε τη δυνατή του εμφάνιση στο τριήμερο και βρέθηκε στη 2η θέση, ενώ τον ακολούθησε ακόμα μία Ducati, του Χόρχε Μαρτίν.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha ολοκλήρωσε την περίοδο 4ος, με τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ζαρκό να είναι μόλις 40 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Συνολικά τέσσερις ακόμη μοτοσικλέτες της Ducati βρέθηκαν στην πρώτη 10άδα της κατάταξης, την οποία ολοκλήρωσαν οι Μάβερικ Βινιάλες και Μπραντ Μπίντερ. Οι χρόνοι όλων ήρθαν στα τελευταία λεπτά, με τις ομάδες να τοποθετούν στις μοτοσικλέτες τους φρέσκο μαλακό ελαστικό στο πίσω μέρος.

Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν από το FP2, με τον διεκδικητή του τίτλου, Αλέιξ Εσπαργκαρό να ολοκληρώνει 11ος και σε περίπτωση που στο FP3 βρέχει, τότε θα πρέπει να ξεκινήσει τις κατατακτήριες δοκιμές από το FP1. Πολύ μικρές είναι οι διαφορές ανάμεσα στους αναβάτες, με τους 19 πρώτους να τους χωρίζει λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα διεξήχθη το απογευματινό σκέλος, με τους Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ραούλ Φερνάντεθ να είναι οι μοναδικοί αναβάτες που είχαν πτώση.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 10:55 με το FP3. Μη χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta για το μεγάλο αγώνα της Κυριακής.

Αποτελέσματα FP2 GP Αυστρίας

FP2

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!