Έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο ίδιο εργοστάσιο

Έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο ίδιο εργοστάσιο

Κώστας Μπιτσικώκος
Έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο ίδιο εργοστάσιο
Στο εργοστάσιο του Τσβικάου της Γερμανίας κατασκευάζονται κάθε μέρα περίπου 1.300 ηλεκτρικά για τις Volkswagen, Audi και Cupra.

Πριν από λίγους μήνες το ID.5 έγινε το έκτο ηλεκτρικό μοντέλο που συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Τσβικάου της Γερμανίας. Στην περιοχή της Σαξονίας λειτουργεί μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής EV στον πλανήτη, με τους χιλιάδες εργαζόμενους να μοιράζονται σε τρεις βάρδιες.

Καθώς βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen, τα έξι ηλεκτρικά μοντέλα μπορούν να κατασκευάζονται εύκολα και γρήγορα, το ένα πίσω από το άλλο. Πρόκειται για τα Volkswagen ID.3, ID.4 και ID.5, τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron καθώς και το Cupra Born. Οι λιγότερες εκδόσεις στις οποίες είναι διαθέσιμες τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σύγκριση π.χ. με το Golf, αυξάνει το ρυθμό παραγωγής και μειώνει τα έξοδα του κατασκευαστή.

Σε καθημερινή βάση από το εργοστάσιο βγαίνουν περίπου 1.300 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το «μείγμα» να διαμορφώνεται ανάλογα με τη ζήτηση. Για παράδειγμα, στη μία γραμμή παραγωγής κατασκευάζονται τα ID.3 και Born και στην άλλη τα ID.5, Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron. Το ID.4 μπορεί να κατασκευάζεται και στις δύο γραμμές παραγωγής.

Volkswagen Group EV

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!