Λεωφόρος Κηφισού: Ολοκληρώνεται ο νέος φωτισμός

Λεωφόρος Κηφισού: Ολοκληρώνεται ο νέος φωτισμός
Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τις επεμβάσεις στον πλέον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο του λεκανοπεδίου.

Μπορεί τον Αύγουστο η Λεωφόρος Κηφισού να παρουσιάζει μία… χαλαρή εικόνα, όμως από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα δούμε και πάλι τις γνώριμες εικόνες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Εκμεταλλευόμενη την απουσία αρκετών κατοίκων της Αθήνας, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση στο καθοδικό ρεύμα του Κηφισού προς τον Πειραιά – από την Αττική Οδό μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο της Δυρραχίου – με την τοποθέτηση νέου αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα αθόρυβης κύλισης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων, με νέα τύπου LED, χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης. Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Αυγούστου, ενώ θα τοποθετηθεί και ο νέος αρχιτεκτονικός φωτισμός στην πρώτη γέφυρα της λεωφόρου και συγκεκριμένα στο ανισόπεδο κόμβο Κηφισού – Πέτρου Ράλλη.

Παράλληλα στην Λ. Κηφισού έχουν ήδη τοποθετηθεί 5 σύγχρονες ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (fullmatrix) για την άμεση πληροφόρηση των οδηγών, τόσο για τους χρόνους διαδρομής όσο και για τα έκτακτα συμβάντα.

«Ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής η Λεωφόρος Κηφισού, εκσυγχρονίζεται και γίνεται ασφαλής για όλους τους χρήστες. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και με γρήγορους ρυθμούς τις ανάλογες εργασίες σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας, καθώς η προστασία της ζωής είναι για εμάς προτεραιότητα», ανέφερε σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Λεωφόρος Κηφισού
Φωτογραφίες: Περιφέρεια Αττικής

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!