BMW M: Δοκιμές για το ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων

BMW M: Δοκιμές για το ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων

Κώστας Μπιτσικώκος
BMW M: Δοκιμές για το ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων
Ο σπορ βραχίονας της BMW δοκιμάζει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με τέσσερα μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό.

Το πλάνο πλήρους εξηλεκτρισμού της γκάμας της BMW δεν αφήνει ανεπηρέαστο ούτε την BMW M, το τμήμα επιδόσεων που είναι γνωστό για εμβληματικά σπορ μοντέλα όπως η Μ3 και η Μ4. Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της BMW M ότι η Μ3 του μέλλοντος ενδέχεται να είναι αμιγώς ηλεκτρική, η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία από τις δοκιμές ενός πρωτότυπου μοντέλου, που βασίζεται σε τροποποιημένη εκδοχή του αμαξώματος της i4 M50.

Η BMW M στα 50ά της γενέθλια δοκιμάζει ένα σύστημα τετρακίνησης με τέσσερα μοτέρ – ένα σε κάθε τροχό – αλλά και τα συστήματα ελέγχου του πλαισίου. Στόχος οι ηλεκτρικές Μ να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις στους οδηγούς τους, όπως ισχύει και με τα συμβατικά μοντέλα.

Μία πρώτη… γεύση του τι μπορεί να πετύχει η BMW M είναι η έκδοση Μ50 του ηλεκτρικού σεντάν i4. Δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) αποδίδουν συνδυαστικά ισχύ 544 ίππων και ροπή 795 Nm. Διαθέσιμη είναι επίσης η iX M60 ενώ το 2023 θα ακολουθήσει το μεγάλο πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν i7 M70.

«Στην 50ή μας επέτειο δεν κοιτάζουμε μόνο προς τα πίσω αλλά και προς τα μπροστά», δήλωσε ο Φρανκ φαν Μιλ, Πρόεδρος του ΔΣ της BMW M. «Πριν το τέλος της χρονιάς θα αρχίσει η παραγωγής της BMW XM, του πρώτου μας αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων με υβριδικό σύστημα κίνησης V8 M. Παράλληλα ανυπομονούμε να λάβουμε μέρος στα πρωταθλήματα αντοχής WEC και IMSA με το αγωνιστικό κατηγορίας LMDh».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!