WRC, Ράλλυ Βελγίου: Ταχύτερος ο Νεβίλ στο shakedown (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Βελγίου: Ταχύτερος ο Νεβίλ στο shakedown (vid)
Ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai Motorsport σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο «ζέσταμα» ενόψει του ένατου γύρου της σεζόν.

Αυτό το τριήμερο η προσοχή των φίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ στρέφεται στο Βέλγιο, εκεί όπου φιλοξενείται ο ένατος γύρος της σεζόν του 2022 για το WRC. Το Ράλλυ Υπρ-Βελγίου μπορεί να κρίνει και πρωταθλητή, με τον Κάλε Ροβάνπερα να απολαμβάνει βαθμολογικό προβάδισμα 94 πόντων!

Βέβαια, όσο κι αν ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing αξίζει και με το παραπάνω να βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο, ας ελπίσουμε η αγωνία να συνεχιστεί. Έχουμε βλέπετε και το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις 8-11 Σεπτεμβρίου.

Αυτοί που φιλοδοξούν να καθυστερήσουν τη στέψη, είναι οι οδηγοί της Hyundai Motorsport, Όιτ Τάνακ και Τιερί Νεβίλ που ακολουθούν στην κατάταξη, με μόλις ένα πόντο να τους χωρίζει. Και ο Βέλγος, φιλοδοξεί εντός έδρας να πετύχει ένα αποτέλεσμα που θα αυξήσει τις πιθανότητές του.

Τακαμότο Κατσούτα

Το ξεκίνημά του ήταν θετικό, αφού πρώτευσε στο shakedown που αφορούσε στη μήκους 7.34 χιλιομέτρων ειδική «Nieuwkerke». Ήταν ταχύτερος όλων στο πρώτο πέρασμα, ο Ροβάνπερα το εκτόπισε στο δεύτερο αλλά ο Νεβίλ είχε απάντηση στο τρίτο και ήταν ακόμα ταχύτερος στο τέταρτο και τελευταίο, με το Hyundai i20 N Rally1.

Ακολούθησαν τα Yaris GR Rally1 του Ροβάνπερα και του Έλφιν Έβανς, με τον Ουαλό να έχει τον ίδιο χρόνο με έναν ακόμα οδηγό της Hyundai, τον Όλιβερ Σόλμπεργκ.

H κατάταξη:

Δείτε όσα έγιναν στο shakedown, στο video που ακολουθεί…

Το Ράλλυ Υπρ-Βελγίου περιλαμβάνει 20 ειδικές διαδρομές που απλώνονται σε 281.58 χιλιόμετρα.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!