MotoGP, Μάρκεθ: «Ο Κουαρταραρό χρειάζεται βοήθεια από τη Yamaha»

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Μάρκεθ: «Ο Κουαρταραρό χρειάζεται βοήθεια από τη Yamaha»
Ο εξάκις πρωταθλητής επισημαίνει τις δυσκολίες που θα έχει ο Γάλλος για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο Μαρκ Μάρκεθ βρίσκεται σε φάση αποθεραπείας από την επέμβαση που έκανε στο δεξιό του βραχίονα και προσπαθεί να επανέλθει σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να μπορέσει να ανέβει ξανά σε μοτοσικλέτα. Ο αναβάτης της Repsol Honda μάλιστα θα βρεθεί στην Αυστρία για να παρακολουθήσει από κοντά τον επόμενο αγώνα του MotoGP (19-21 Αυγούστου).

Όντας εξωτερικός παρατηρητής αυτόν τον καιρό, ο Μάρκεθ ρωτήθηκε από το motogp.com για την πορεία του πρωταθλήματος και τους αναβάτες που πρωταγωνιστούν, χρίζοντας φαβορί για τους επόμενους δύο αγώνες τον Πέκο Μπανάια της Ducati Αναγνώρισε την ταχύτητα και την προσπάθεια που κάνει ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Φάμπιο Κουαραραρό, αλλά επισήμανε ότι, αν η Yamaha δεν βρει λύσεις στο πρόβλημα της ταχύτητας στις ευθείες, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον Γάλλο.

μαρκεθ κουαρταραρο

«Φαίνεται ότι ο Πέκο (Μπανάια) τα πάει καλά. Η πίστα στην Αυστρία είναι μία από τις αγαπημένες του, όπως και το Μιζάνο. Εκεί θα αισθάνεται άνετα και φυσικά θα είναι από τους βασικούς διεκδικητές. Ανάμεσα στον Αλέιξ (Εσπαργκαρό) και τον Φάμπιο (Κουαρταραρό), ειλικρινά πιστεύω ότι ο Φάμπιο χρειάζεται βοήθεια από τη Yamaha. Είδα τον προηγούμενο αγώνα και κοιτάζοντας απ’ έξω μπορούσα να δω ότι οδηγούσε πάρα πολύ γρήγορα αλλά ήταν πολύ δύσκολο να παλέψει με τους άλλους χωρίς να έχει ταχύτητα στην ευθεία. Οδηγεί πολύ καλά όταν είναι μόνος του στην πίστα και όταν βρεθεί στην πρώτη θέση στον αγώνα είναι ο καλύτερος στο γκριντ αυτήν τη στιγμή. Αλλά όταν χρειαστεί να παλέψει είναι δύσκολο να προσπεράσει», είπε ο Ισπανός

Για τον Μάρκεθ όμως η μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν είναι αλλού: «Ο Αλέιξ με την Aprilia είναι νομίζω η μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος. Επίσης φαίνεται και ο Βινιάλες να οδηγεί πολύ γρήγορα, επομένως η Aprilia έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδό της».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!