Aston Martin DBR22: Ανοιχτό V12 θηρίο 700 ίππων

Κώστας Παστρίμας
Aston Martin DBR22: Ανοιχτό V12 θηρίο 700 ίππων
Με αυτό το πρωτότυπο η Aston Martin γιορτάζει μια δεκαετία αποκλειστικότητας στα σπορ μοντέλα της.

Η Aston Martin παρουσίασε την DBR22, ένα open cockpit πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στη φετινή Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Monterey. Το concept αυτό γιορτάζει μια δεκαετία του Q by Aston Martin, που είναι το τμήμα εξατομίκευσης για τους πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το Q έχει δημιουργήσει ειδικές κατασκευές και ειδικά μοντέλα χαμηλού όγκου με την πάροδο των ετών, και αυτό το νέο πρωτότυπο μάς δίνει μια ιδέα του τι θα ακολουθήσει.

dbr22

Το DBR22 είναι το πιο πρόσφατο διθέσιο μοντέλο open cockpit της μάρκας, με το αυτοκίνητο να εμπνέεται από το DBR1 και το DB3S. Το νέο concept υπογραμμίζει τη σχεδιαστική τεχνογνωσία του Q και παρουσιάζει τη νέα τεχνική τρισδιάστατης εκτύπωσης της Aston για την παραγωγή του πίσω υποπλαισίου του αυτοκινήτου. Η εταιρεία εκτύπωσε 3D εξαρτήματα από αλουμίνιο τα οποία συγκόλλησε για να σχηματίσει το υποπλαίσιο, εξοικονομώντας πολύ βάρος χωρίς να επηρεαστεί η ακαμψία του.

dbr22

Ο κινητήρας της DBR22 είναι ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V12 χωρητικότητας 5,2 λίτρων. Ο κινητήρας αυτός, ο οποίος συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, αποδίδει 705 ίππους και 753 Nm ροπής. Η Aston λέει ότι το διθέσιο μπορεί να επιταχύνει από στάση μέχρι τα100 χιλιόμετρα την ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του μπορεί να φτάσει στα 319 χλμ/ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!