Mahindra: Ξεχάστε τα αγροτικά, ετοιμάζει 5 ηλεκτρικά SUV (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Mahindra: Ξεχάστε τα αγροτικά, ετοιμάζει 5 ηλεκτρικά SUV (vid)
Η ινδική μάρκα ανακοίνωσε το λανσάρισμα μίας σειράς ηλεκτρικών SUV, με τη βοήθεια της Volkswagen.

Ίσως έχετε δει να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους τα pick up της Mahindra. Επαγγελματικά οχήματα που δεν φημίζονται για την πολυτέλεια ή τα ηλεκτρονικά τους συστήματα, αλλά για τη χαμηλή τους τιμή και τη… σκληράδα τους. Η ινδική εταιρεία πλέον επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση, διαπιστώνοντας ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον.

Η Mahindra παρουσίασε σε εκδήλωση στη Μ. Βρετανία τα πλάνα της, τα οποία περιλαμβάνουν το λανσάρισμα 5 ηλεκτρικών SUV. Το πρώτο από αυτά θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024 και θα βασίζεται – όπως και τα υπόλοιπα – στην Inglo, μία νέα πλατφόρμα, αποκλειστική για ηλεκτρικά μοντέλα. Για το… μπάσιμο στην ηλεκτροκίνηση, η Mahindra χρησιμοποιεί τη βοήθεια του Volkswagen Group, από το οποίο θα δανείζεται εξαρτήματα (ηλεκτρικά μοτέρ, μπαταρίες κλπ).

Mahindra Inglo

Η χωρητικότητα των μπαταριών της Mahindra θα κυμαίνεται από 60 έως 80 kWh. Θα μπορούν να φορτιστούν σε ταχυφορτιστές έως 175 kW, γεγονός που θα τους επιτρέπει να φθάσουν στο 80% σε λιγότερο από μισή ώρα. Τα πισωκίνητα SUV (με ένα ηλεκτρικό μοτέρ) θα έχουν ισχύ έως 285 ίππους και τα τετρακίνητα (με δύο μοτέρ) έως 395 ίππους. Η Mahindra υπόσχεται επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 6 δευτερόλεπτα.

Τα ηλεκτρικά SUV της ινδικής μάρκας θα μοιράζονται σε δύο «οικογένειες», την XUV και την BE. Το πρώτο που προγραμματίζεται να λανσαριστεί στα τέλη του 2024 είναι το τετρακίνητο XUV.e8, μήκους 4,74 μέτρων. Θα ακολουθήσουν το XUV.e9 (4,79 μέτρα) τον Απρίλιο του 2025, το BE.05 (4,37 μέτρα) τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, το BE.07 (4,56 μέτρα) τον Οκτώβριο του 2026 και το BE.09 σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!