Λορένθο: Το MotoGP χρειάζεται αντιπαλότητες

Κώστας Παστρίμας
Λορένθο: Το MotoGP χρειάζεται αντιπαλότητες
Ο Ισπανός ισχυρίζεται ότι οι μεγάλες «έχθρες» κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον του κοσμου.

Στη νέα, μετά Βαλεντίνο Ρόσι, εποχή του MotoGP γίνεται μεγάλη συζήτηση για το αν η έλλειψη ισχυρών προσωπικοτήτων και μεγάλων αντιπαλοτήτων, όπως τις προηγούμενες δεκαετίες, έχει κάνει τους φίλους του σπορ να ενδιαφέρονται λιγότερο για αυτό. Υπάρχει βέβαια και η απουσία του Μαρκ Μαρκέθ, που προσπαθεί να αναρρώσει και να επιστρέψει στις πίστες. Παρότι φέτος παρακολουθούμε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα, με πολλούς διαφορετικούς νικητές και δυνατές μάχες μέσα στην πίστα, βλέπουμε ταυτόχρονα σε εμβληματικούς αγώνες, όπως στο Μουτζέλο και στο Σίλβερστον, ο αριθμός των θεατών να είναι σημαντικά μειωμένος.

Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε ο Χόρχε Λορένθο, τρεις φορές πρωταθλητής στο MotoGP, o οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Cycle News μίλησε για τις μεγάλες αντιπαλότητες του παρελθόντος: «Τώρα όλοι οι αναβάτες μοιάζουν να είναι φίλοι. Ο Κουαρταραρό δεν μιλάει στον Μπανάια όπως μιλούσα εγώ με τον Ρόσι. Ο Πέκο δεν μιλάει στον Μαρτίν όπως μιλούσε ο Ρόσι με τον Στόνερ. Όλοι έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους. Σέβομαι τρομερά όλους τους αναβάτες, αλλά οι αδυσώπητες μάχες ήταν πάντα αυτές που κέντριζαν τον κόσμο. Σκέφτομαι το βλέμμα του Ζιμπερνάου στον Ρόσι το 2005 στη Χερέθ ή τις μάχες του Ρόσι με τον Στόνερ ή τον Μπιάτζι. Αυτές οι αντιπαλότητες ήταν χειροπιαστές».

rossi-lorenzo

Ο Λορένθο μίλησε πιο εκτεταμένα για τη δική του αντιπαλότητα με τον Βαλεντίνο Ρόσι, λέγοντας ότι η τεράστια δημοφιλία του Ιταλού ήταν ένα πολύ δυνατό όπλο: «Ήταν δύσκολα. Αν δεν είχα τόσο δυνατή προσωπικότητα πιθανώς θα με είχε κερδίσει ψυχολογικά, γιατί ο Βαλεντίνο είχε όλη την προσοχή του κόσμου πάνω του. Όλοι τον αγαπούσαν και αυτό σε έκανε να νιώθεις μικρός».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!