Formula 1, Μίκα Σάλο: «Ο Φερστάπεν έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση»

Κώστας Παστρίμας
Formula 1, Μίκα Σάλο: «Ο Φερστάπεν έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση»
Ο πρώην οδηγός της Ferrari επισήμανε το πλεονέκτημα του Μαξ Φερστάπεν απέναντι στον Σαρλ Λεκλέρ.

Δύο είναι οι σοβαρότεροι διεκδικητές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 φέτος: ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, που προηγείται στη βαθμολογία με διαφορά 80 βαθμών, και ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. Οι δυο τους έχουν δώσει φέτος αρκετές ωραίες μάχες, με τον Ολλανδό να έχει γενικά το πάνω χέρι, όχι όμως απαραίτητα γιατί είναι ταχύτερος στην πίστα.

Ο Μίκα Σάλο, πρώην οδηγός της Formula 1, που έχει τρέξει και σε μερικούς αγώνες με το κόκκινο μονοθέσιο, αντικαθιστώντας τον Μίκαελ Σουμάχερ, μίλησε στο racingnews365 για το πώς βλέπει τη φετινή μάχη του τίτλου και επισήμανε τις διαφορές ανάμεσα στους διεκδικητές.

«Η Red Bull ταιριάζει καλύτερα στον Μαξ κι εκείνος την οδηγεί εκπληκτικά. Ο Σέρχιο Πέρεζ δεν μπορεί να τον πλησιάσει. Ήταν πιο κοντά στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά πλέον η διαφορά τους είναι πολύ μεγάλη. Νομίζω ότι ο Μαξ ελέγχει καλύτερα το μονοθέσιο και τη στρατηγική», είπε ο Φινλανδός και συνέχισε συγκρίνοντας τον Φερστάπεν με τον Λεκλέρ.

Φερστάπεν και Λεκλέρ

«Ο Μαξ έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Έχει ήδη κατακτήσει έναν τίτλο και σταθερά κερδίζει αγώνες. Η αυτοπεποίθηση είναι το δυνατό του σημείο. Δεν κάνει πια λάθη, όπως πριν από λίγα χρόνια. Ο Μαξ είναι ο τέλειος οδηγός και μπορεί να κερδίζει τον Λεκλέρ λόγω αυτού. Στη Red Bull έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στη συνεργασία με τον Μαξ. Ο Λεκλέρ είναι ακόμα κάπως αβέβαιος. Έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του γιατί τα πράγματα πάνε στραβά τόσο συχνά και νιώθει να έχει λιγότερη υποστήριξη από την ομάδα. Είναι σαν απλώς να περιμένει το επόμενο πράγμα που θα πάει στραβά. Αυτό συμβαίνει ενώ ο Μαξ είναι σε ένα καλό και γρήγορο μονοθέσιο και η ομάδα του κάνει ελάχιστα λάθη. Αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά».

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!