Αεροπλάνο κατέπεσε σε αυτοκινητόδρομο (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το περιστατικό συνέβη μέρα μεσημέρι στην Καλιφόρνια και ως εκ θαύματος δεν τραυματίστηκε κανείς.

Ένα μικρό αεροπλάνο καταστράφηκε μετά τη συντριβή του σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνιας. Το μονοκινητήριο Piper PA-32 έκανε αναγκαστική προσγείωση στον Αυτοκινητόδρομο 91 μεταξύ Λίνκολν και Μέιν στην περιοχή Κορόνα. Η ώρα ήταν περίπου 12:30 το μεσημέρι και υπήρχαν αυτοκίνητα στο δρόμο εκείνη τη στιγμή.

Η κάμερα ενός κοντινού αυτοκινήτου δείχνει το μικρό αεροπλάνο να πλησιάζει αργά στον αυτοκινητόδρομο πριν χτυπήσει άσφαλτο. Το δεξί του φτερό φαίνεται να χτυπά ένα αυτοκίνητο, να σπάει και να στέλνει το αεροπλάνο σε περιστροφή. Τα αεροπορικά καύσιμα χύθηκαν επίσης κατά μήκος του δρόμου και αμέσως πήραν φωτιά.

Το αεροπλάνο επέστρεφε στο αεροδρόμιο της Κορόνα, κοντά στο σημείο της συντριβής, όταν ο πιλότος διαπίστωσε απώλεια ισχύος και δεν είχε άλλη επιλογή από την αναγκαστική προσγείωση. Ο Άντριου Τσο, όπως ονομάζεται ο πιλότος, είδε ένα κενό στην κίνηση στον αυτοκινητόδρομο και εκεί έστειλε το αεροπλάνο: «Στα δεξιά μου είχα τον αυτοκινητόδρομο και φυσικά ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν να μη χτυπήσω τα αυτοκίνητα. Αλλά είδα ένα αρκετά μεγάλο κενό και το επιχείρησα», είπε στο NBC LA.

Το ατύχημα δείχνει πολύ τρομακτικό στην κάμερα και είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κανείς, ούτε οι δύο επιβαίνοντες στο αεροπλάνο ούτε οι επιβάτες του αυτοκινήτου που χτύπησε κατά τη συντριβή, δεν τραυματίστηκε.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η dash cam του προπορευόμενου αυτοκινήτου.