Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κάνει βόλτα το πρώτο Rimac Nevera (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κάνει βόλτα το πρώτο Rimac Nevera (vid)
Ο πρώην πρωταθλητής F1 έγινε ο πρώτος ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου των 2.000 ίππων και αμέσως το έβγαλε στο δρόμο.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 του 2016 Νίκο Ρόσμπεργκ παρέλαβε πρόσφατα το πρώτο Rimac Nevera που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Το Nevera είναι ένα ηλεκτρικό hypercar και διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό. Αποδίδει συνδυαστικά 1.914 ίππους και 2.360 Nm ροπής και επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, ενώ καλύπτει το τέταρτο του μιλίου (400 μ.) σε μόλις 8,5 δευτερόλεπτα, κάτι που το κάνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Για την πρώτη του βόλτα με το ηλεκτρικό τέρας, ο Rosberg είχε για παρέα τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rimac, Μάτε Ρίματς, στη θέση του συνοδηγού και δεν εξερεύνησε απλώς τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στην ευθεία, αλλά κατευθύνθηκε και σε ορισμένους ορεινούς δρόμους για να δει πώς συμπεριφέρεται σε δρόμους με στροφές.

rosberg

Το Rimac Nevera ζυγίζει 2,15 τόνους, δηλαδή 226 κιλά περισσότερο από μια Bugatti Chiron (η οποία Bugatti, παρεμπιπτόντως έχει περάσει στα χέρια της Rimac), αλλά στις στροφές δεν το δείχνει. Ο Ρόσμπεργκ έμεινε έκπληκτος από την πρόσφυση που έχει, σημειώνοντας ότι δεν μπόρεσε ούτε μια φορά να κάνει τα ελαστικά της Michelin να αρχίσουν να «ουρλιάζουν», ανεξάρτητα από το πόσο επιθετικά το οδήγησε στις στροφές.

Η Rimac σχεδιάζει να κατασκευάζει περίπου 50 μονάδες του Nevera ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, για να φτάσει σε μια συνολική παραγωγή 150 αυτοκινήτων, με καθένα από αυτά να κοστίζει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε στο βίντεο τη βόλτα του Νίκο Ρόσμπεργκ με το Rimac Nevera.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!