Παρουσιάστηκε το νέο Royal Enfield Hunter 350 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Παρουσιάστηκε το νέο Royal Enfield Hunter 350 (vid)
Η Royal Enfield παρουσίασε ένα καινούριο μοντέρνο γυμνό μοντέλο με μοντέρνα-ρετρό αισθητική.

Μετά από τουλάχιστον πέντε κατασκοπευτικές φωτογραφίες και τρία βίντεο teaser η Royal Enfield αποκάλυψε το νέο της Hunter 350. Το καινούριο αυτό μοντέλο είναι βασισμένο στη σειρά 350 όπου συναντάμε επίσης τα Classic 350 και Meteor 350, ωστόσο παρουσιάζει σημαντικές διαφορές που το κάνουν πιο προσιτό για καθημερινή χρήση και κυρίως πιο νεανικό στην εμφάνιση.

Ο κινητήρας του Hunter 350 είναι ο γνωστός μονοκύλινδρος, αερόψυκτος των 349 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 20,2 ίππους και 27Nm ροπής. Ο ψεκασμός είναι ηλεκτρονικός, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω 5τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων και αλυσίδα. Στον τομέα της οδηγική συμπεριφοράς, η Royal Enfield έχει επιλέξει ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm εμπρός και δύο μονά αμορτισέρ πίσω τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 300mm εμπρός και έναν δίσκο 270mm πίσω οι οποίοι συνεργάζονται με δικάναλο ABS. Το βάρος της μοτοσικλέτας φτάνει τα 181 κιλά, κάτι που σημαίνει ότι είναι 10 κιλά ελαφρύτερη από την Meteor και 14 κιλά ελαφρύτερη από την Classic.

Royal Enfield

Ένα από τα βασικά πράγματα που διαχωρίζουν το Hunter 350 σε σχέση με τα υπόλοιπα 350 της Royal Enfield είναι το πλαίσιο της Harris Performance. Οι Ινδοί έχουν επιλέξει να αλλάξουν τη γεωμετρία της μοτοσικλέτας κάνοντάς την πιο ευέλικτη με μικρότερο μεταξόνιο και διαφορετική γωνία κάστερ στο πιρούνι. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με τους νέους χυτούς τροχούς αλουμινίου 17 ιντσών με ελαστικά δρόμου οι οποίοι προσδίδουν μια πιο γρήγορη γεωμετρία στη μοτοσικλέτα, ενώ αυξάνουν το επίπεδο εργονομίας με πιο άνετη θέση οδήγησης.

Royal Enfield

Στον εξοπλισμό, η Hunter 350 διαθέτει USB θύρα φόρτισης, σύστημα πλοήγησης Tripper στροφή/στροφή (προαιρετικός εξοπλισμός) και ψηφιακά/αναλογικά όργανα πληροφοριών. Η Royal Enfield Hunter 350 αναμένεται στο τέλος του 2022 στην Ευρώπη με την τιμή να κυμαίνεται κοντά στις 5.500€. Θα είναι διαθέσιμη σε 8 διαφορετικούς χρωματισμούς. Η μοτοσικλέτα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση Intemot στην Κολωνία στις 4 Οκτωβρίου.

Βίντεο παρουσίασης του Hunter 350.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!