Lamborghini: Ανεπίσημη αποκάλυψη για τη νέα Urus με ρεκόρ στο Pikes Peak (vid)

Lamborghini: Ανεπίσημη αποκάλυψη για τη νέα Urus με ρεκόρ στο Pikes Peak (vid)

Κώστας Παστρίμας
Lamborghini: Ανεπίσημη αποκάλυψη για τη νέα Urus με ρεκόρ στο Pikes Peak (vid)
To νέο ιταλικό υψηλών επιδόσεων SUV δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα αλλά ήδη κατέγραψε το πρώτο του ρεκόρ.

Πριν από την επίσημη πρεμιέρα της στα μέσα Αυγούστου, Η νέα Lamborgini Urus, που δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί επίσημα, σημείωσε νέο ρεκόρ στην κατηγορία SUV παραγωγής στο Pikes Peak International Hill Climb: τη διάσημη ανάβαση στις ΗΠΑ, που πρόσφατα γιόρτασε την 100ή επέτειό της.

urus pikes peak

Ο πρωταθλητής αναβάσεων και οδηγός δοκιμών της Pirelli, Σιμόνε Φαγκιόλι, έτρεξε με μια καμουφλαρισμένη Urus, πριν από την επίσημη παρουσίασή της. Η χρονομέτρηση έγινε στην ίδια διαδρομή με τον αγώνα, με τον δρόμο να είναι κλειστός για την κυκλοφορία για την περίσταση. Ξεκινώντας από υψόμετρο 2.862 μέτρων, ο Φαγκιόλι κάλυψε την απόσταση των 20 χιλιομέτρων και των 156 στροφών σε χρόνο 10:32.064. Ανέβηκε δηλαδή επιπλέον 1.439 μέτρα, με μέση κλίση 7%, για να περάσει τη γραμμή του τερματισμού σε υψόμετρο 4.302 μέτρων.

urus pikes peak

Η Urus δεν συμμετείχε στον επίσημο αγώνα, αλλά ο χρόνος καταγράφηκε από τους επίσημους χρονομέτρες του Pikes Peak International Hill Climb. Το SUV της Lamborghini ξεπέρασε κατα πάνω από 17 δευτερόλεπτα το 10:49.902, που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ και το κατείχε ο Ρις Μίλεν από το 2018 με μια Bentley Bentayga.

urus pikes peak

Το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ είχε τον στάνταρ V8 κινητήρα της Lamborghini, που είχε δεχτεί μόνο τις απαραίτητες τροποποιήσεις ασφαλείας που επιβάλλουν οι κανονισμοί του Pikes Peak International Hill Climb. Είχε επίσης τοποθετηθεί roll cage και τα καθίσματα είχαν αντικατασταθεί με αγωνιστικού τύπου, με ζώνες έξι σημείων. Είχε επίσης εγκατασταθεί σύστημα πυρόσβεσης.

urus pikes peak

«Η απόφαση να δοκιμάσουμε τους εαυτούς μας στο Pikes Peak αντανακλά το πνεύμα της Lamborghini του 'να περιμένεις το απροσδόκητο' και καταδεικνύει την εξαιρετική απόδοση του νέου μοντέλου Urus που θα παρουσιαστεί σύντομα», δήλωσε ο Ρουβέν Μορ, Chief Technical Officer της Automobili Lamborghini. «Το Pikes Peak είναι ο πιο διάσημος αγώνας ανάβασης στον κόσμο, καθώς και μια μεγάλη πρόκληση για το αυτοκίνητο: η ανομοιόμορφη διάταξη της διαδρομής δοκιμάζει την ισορροπία του πλαισίου. Οι σημαντικές υψομετρικές διαφορές ταλαιπωρούν το σύστημα μετάδοσης κίνησης και οι καιρικές συνθήκες μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!