Formula 1: Οι μέσοι όροι τερματισμών διαφέρουν άρδην από τη βαθμολογία

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Οι μέσοι όροι τερματισμών διαφέρουν άρδην από τη βαθμολογία
Μόνο 6 από τους 20 οδηγούς θα ήταν στην ίδια θέση αν ίσχυε ο μέσος όρος των πλασαρισμάτων τους στα Grand Prix της F1.

Αν αναρωτιέστε αν ισχύει το ρητό «οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια», τότε η κατάταξη που θα σας παρουσιάσουμε, ίσως σας δώσει απαντήσεις!

Η Formula 1 παρουσίασε μία λίστα στην οποία υπάρχουν οι είκοσι οδηγοί του σημερινού grid. Όμως η σειρά εμφάνισής τους δεν βασίζεται στη βαθμολογική τους θέση. Αντίθετα, η F1 έχει πάρει όλους τους τερματισμούς τους και έχει υπολογίσει τον μέσο όρο τους.

Προσοχή: τους τερματισμούς ή καλύτερα τα πλασαρίσματα σε όσους αγώνες έχουν πάρει κατάταξη. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μόνο έξι από τους είκοσι οδηγούς του φετινού grid διατηρούν τη θέση που έχουν και στη βαθμολογία.

Grand Prix Καναδά

Ένας εξ αυτών είναι και ο πρωτοπόρος, Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. Το ίδιο ισχύει με τον Λούις Χάμιλτον της Mercedes, τον Λάντο Νόρις της McLaren, τους οδηγούς της Alpine και τον Βάλτερι Μπότας της Alfa Romeo. Κοινώς, ο οδηγός που είναι στην κορυφή και εκείνοι που είναι στις θέσεις 6 έως 10.

Μία θέση πιο ψηλά απ’ ότι στη βαθμολογία συναντάμε τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing, δύο θέσεις πιο πάνω τον Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari ενώ ο ομόσταβλός του, Σαρλ Λεκλέρ, έχει αντίθετα χάσει δύο θέσεις.

Οι μεγαλύτερες αποκλίσεις είναι των Λανς Στρολ και Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin που κερδίζουν τέσσερις και τρεις θέσεις αντίστοιχα. Αντίθετα, ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas χάνει τέσσερις θέσεις – περισσότερες από κάθε άλλο οδηγό!

Δείτε περισσότερα στη σχετική λίστα…

F1 2022

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Sauber Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!