Το Meyers Manx Βuggy επιστρέφει

Κώστας Παστρίμας
Το Meyers Manx Βuggy επιστρέφει
Ένα θρυλικό όχημα από τη δεκαετία του 1960 θα ξαναζωντανέψει ως ηλεκτρικό.

Το Meyers Manx, το εμβληματικό buggy που είχε αμάξωμα από fiberglass και βασιζόταν στο Volkswagen Beetle από το 1964, αποκτά μια ολοκαίνουργια γενιά εξοπλισμένη με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το αναγεννημένο Meyers Manx 2.0 θα κάνει το ντεμπούτο του στο Monterey Car Week στην Καλιφόρνια, διατηρώντας το μοναδικό στυλ και χαρακτήρα του προκατόχου του, αλλά πλέον δεν θα εκπέμπει ρύπους.

Το νέο Meyers Manx 2.0 παραμένει πολύ κοντά στην παλιά συνταγή. Διατηρεί το μονοκόμματο αμάξωμα με τα έντονα φτερά, τους στρογγυλούς προβολείς που βγαίνουν έξω από το καπό, τους εκτεθειμένους τροχούς, την αφαιρούμενη σκληρή οροφή και τους μεταλλικούς προφυλακτήρες εμπρός και πίσω. Στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα ενιαίο όργανο στο ταμπλό με ρετρό εμφάνιση, ένα τριάκτινο τιμόνι και δύο καθίσματα χωρίς προσκέφαλα.

meyers manx buggy

Το μοντέλο δεν βασίζεται πλέον μηχανικά με το παλιό Beetle. Αντίθετα, βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική μονοκόκ αλουμινίου που προέρχεται από έναν προμηθευτή που δεν έχει ακόμη κατονομαστεί. Ένα σετ ηλεκτρικών κινητήρων τοποθετημένων πίσω αποδίδει ισχύ 205 ίππων και ροπή 325 Nm, με την κίνηση να μεταφέρεται φυσικά στους πίσω τροχούς. Υπάρχουν δύο διαφορετικά πακέτα μπαταριών ιόντων λιθίου με χωρητικότητα είτε 20 kWh για εμβέλεια 241 χιλιομέτρων είτε 40 kWh για αυτονομία 483 χλμ.

Η εκτιμώμενη εμβέλεια ακούγεται αρκετά εντυπωσιακή για το μέγεθος της μπαταρίας, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το Meyers Manx 2.0 είναι αρκετά ελαφρύ. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση των 20 kWh ζυγίζει μόλις 680 κιλά ενώ η έκδοση των 40 kWh ζυγίζει 748 κιλά. Η ισχυρότερη έκδοαση μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.

meyers manx buggy

Η Meyer Manx θα κατασκευάσει τις πρώτες 50 μονάδες του buggy μέσα στο 2023, με την αρχική παρτίδα των ιδιοκτητών να συμμετέχει στην ανάπτυξη, να επισημαίνει τυχόν σφάλματα και να λαμβάνει επιδιορθώσεις μέσω ενημερώσεων over-the-air. Η κανονική παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει το 2024 στις ΗΠΑ και η τιμή του θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

meyers manx buggy

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!