Moto Morini: Μεγαλώνει η γκάμα των Seiemmezzo

Κώστας Παστρίμας
Moto Morini: Μεγαλώνει η γκάμα των Seiemmezzo
Δύο νέες εκδόσεις του Seiemmezzo βάζει στην γκάμα η Moto Morini για το 2023.

Η Moto Morini δεν είναι κάποια τυχαία εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών καθώς η ιστορία της χάνεται πίσω στο 1937 όταν ιδρύθηκε από τον Alfonso Morini στην Μπολόνια. Μέσα σε αυτά τα 85 χρόνια ζωής έχει παρουσιάσει πολλές και σημαντικές μοτοσικλέτες, ωστόσο η σκληρή οικονομική πραγματικότητα την ανάγκασε να υποχωρήσει στα ισχυρά χέρια της Zhongneng Vehicle Group.

Αυτό βέβαια κάθε άλλο παρά μειονέκτημα μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς τα τελευταία δύο χρόνια ήδη φαίνονται οι θετικοί καρποί αυτής της συνεργασίας με μοντέλα όπως το Cape και το Seiemmezzo. Για το 2023 η Moto Morini συνεχίζει δυναμικά ετοιμάζοντας ακόμα δυο εκδόσεις στη σειρά Seiemmezzo. Πρόκειται για ένα naked και ένα scrambler τα οποία μοιράζονται πολλά τεχνικά στοιχεία, αλλά έχουν διαφορετική προσέγγιση. Στην περίπτωση του naked η ονομασία του είναι STR και διαθέτει χυτούς τροχούς αλουμινίου 17 ιντσών με ελαστικά δρόμου, ενώ στην περίπτωση του Scrambler η ονομασία του είναι SCR και οι τροχοί είναι ακτινωτοί επίσης 17 ιντσών με ελαστικά διπλής χρήσης της Pirelli.

Moto Morini

Στον κινητήρα, οι δύο μοτοσικλέτες μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα. Πρόκειται για τον δικύλινδρο σε σειρά 649 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 61 ίππους και 54Nm ροπής. Στις αναρτήσεις έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι 43mm εμπρός της KYB και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους 298mm εμπρός και έναν δίσκο πίσω με ABS της Bosch. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 200 κιλά, ενώ το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 16 λίτρα. Μία ακόμα διαφορά που έχουν τα δύο μοντέλα εκτός από τους τροχούς είναι στις διαστάσεις με το SCR να είναι ψηλότερο και φαρδύτερο από το STR, αλλά το ύψος της σέλας παραμένει ίδιο στα 800mm.

Τα δύο μοντέλα της Moto Morini αναμένονται στο τέλος του 2022 με την τιμή τους να αναμένεται.

Moto Morini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!