Formula 1: Κι άλλη αναβολή στην ανακοίνωση Red Bull-Porsche

Κώστας Τόπας
Formula 1: Κι άλλη αναβολή στην ανακοίνωση Red Bull-Porsche
Η συνεργασία έχει συμφωνηθεί αλλά μέχρι να οριστικοποιηθούν οι κανονισμοί δεν ανακοινώνεται δημόσια.

Η συνεργασία της Red Bull με την Porsche στη νέα εποχή των κινητήρων της Formula 1, που θα ξεκινήσει το 2026, είναι πλέον γνωστή και δεδομένη. Μάλιστα, έπειτα από την πρόσφατη διαρροή εγγράφων από το Μαρόκο, μάθαμε και τη μορφή της συνεργασίας, με την Porsche να εξαγοράζει το 50% των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Red Bull.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα διαρροή, η δημόσια ανακοίνωση της συνεργασίας θα γινόταν στις 4 Αυγούστου. Ωστόσο, η ημερομηνία αυτή πέρασε χωρίς ανακοινώσεις. Ο λόγος είναι ότι το Volkswagen Group, η μητρική εταιρεία της Porsche, θέλει να έχουν οριστικοποιηθεί οι κανονισμοί για τους κινητήρες του 2026 για να δώσει την τελική του έγκριση και να αρχίσουν οι δημοσιεύσεις. Η Red Bull από τη δική της πλευρά είναι έτοιμη να ανακοινώσει τη συμφωνία ανά πάσα στιγμή και μάλιστα ήθελε να το κάνει τον προηγούμενο μήνα στην Αυστρία, κατά τη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα της.

Υπάρχουν ακόμα αρκετές λεπτομέρειες που πρέπει να οριστικοποιηθούν όσον αφορά τους κανονισμούς για τους κινητήρες, όπως οι ώρες δοκιμών που θα έχουν οι νέοι κατασκευαστές και τα υλικά που θα επιτρέπονται για την κατασκευή των μερών του κινητήρα και κυρίως των εμβόλων. Όλα αυτά θα διευθετηθούν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία των μελών του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ), που επίσης αναβλήθηκε από τις 2 Αυγούστου, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη, για τις 8 Αυγούστου, ενώ τα αποτελέσματά της μπορεί να τα μάθουμε μετά το τέλος του καλοκαιρινού διαλείμματος της Forrmula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!