Η BMW αρχίζει συζήτηση για το μέλλον της κινητικότητας (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η BMW αρχίζει συζήτηση για το μέλλον της κινητικότητας (vid)
Η BMW Motorrad έχει ξεκινήσει να επενδύει στην επόμενη γενιά οχημάτων αστικής μετακίνησης.

Πριν από περίπου έναν χρόνο η BMW Motorrad είχε παρουσιάσει μια σειρά μοτοσικλετών και scooter τα οποία είχαν να κάνουν με την αστική μετακίνηση και μικρομετακίνηση. Μάλιστα οι άνθρωποι της BMW τόνιζαν εκείνη την εποχή ότι στόχος της εταιρείας είναι τα επόμενα χρόνια οι μοτοσικλέτες και τα scooter αστικής μετακίνησης να είναι ηλεκτρικές και μόνο οι μεγαλύτερου κυβισμού να συνεχίσουν με θερμικούς κινητήρες.

Η BMW Motorrad λοιπόν συνεχίζει να επενδύει στην ηλεκτροκίνηση και τη νέα γενιά μοτοσικλετών δημιουργώντας αυτήν τη φορά μια νέα σειρά επεισοδίων με τίτλο The Future Shack. Πρόκειται για μια ανοιχτή συζήτηση που αφορά τη νέα εποχή της μετακίνησης με ανθρώπους της μάρκας να διερευνούν το πλάνο της BMW για το μέλλον. Το πρώτο επεισόδιο ονομάζεται Seamlessness και οι Νικόλ Μπλούμγκάρντεν, Ραμά Λάου και Τέο Κάροου αναλύουν την ορολογία και τα νέα «εργαλεία» αστικής μετακίνησης.

BMW

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το BMW CE-04, το ηλεκτρικό scooter που ήδη βρίσκεται ανάμεσά μας. Το ξεχωριστό όχημα διαθέτει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 42 ίππων και 65Nm ροπής με αρκετή τεχνολογία και σύγχρονα συστήματα να το συνοδεύουν. Η μπαταρία χαρίζει αυτονομία περίπου 130 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 120Km/h.

BMW

Ακόμα ένα όχημα το οποίο παρουσιάζεται στο βίντεο είναι το CE-02, ένα μικρό δίκυκλο γεμάτο στυλ και νεανικό χαρακτήρα. Το CE-02 δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στο κοινό με την BMW να μην έχει ανακοινώσει το πότε θα βγει στην παραγωγή. Υπάρχει και το Vision AMBY, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο το οποίο χρησιμοποιεί στοιχεία μοτοσικλέτας προσφέροντας μια ιδιαίτερη λύση στις μελλοντικές μετακινήσεις.

Βίντεο της BMW Motorrad για το μέλλον των μετακινήσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!