Daytona eLEKTRA 50: Μικρός μαχητής στην πόλη

Κώστας Παστρίμας
Daytona eLEKTRA 50: Μικρός μαχητής στην πόλη
Το νέο eLEKTRA 50 της Daytona Best Electric ορίζει τη νέα εποχή της μικροκινητικότητας στις αστικές μετακινήσεις.

Η Daytona Best Electric παρουσίασε το eLEKTRA L50, ένα μικρό ηλεκτρικό scooter για τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις. Πρόκειται για ένα δίκυκλο, οικονομικό, εύχρηστο, ασφαλές, με εξαιρετικά χαμηλό βάρος, εύκολο στην οδήγηση και με επαρκείς χώρους για να λύσει κάθε πρόβλημα μικρομετακίνησης στην πόλη.

Το eLEKTRA L50 είναι εξοπλισμένο με full LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω για ικανοποιητική ορατότητα το βράδυ και μια μεγάλη LCD οθόνη πληροφοριών, έγχρωμη για μεγαλύτερη ευκρίνεια. Διαθέτει σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί με ενσωματωμένο συναγερμό, αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για μικροαντικείμενα, επίπεδο πάτωμα για εύκολη επιβίβαση/αποβίβαση και μεταφορά αντικειμένων, USB θύρα φόρτισης, βαλίτσα στο πίσω μέρος στον στάνταρ εξοπλισμό και γάντζο για μεταφορά χειραποσκευών.

Daytona

Μπορεί ο εξοπλισμός και η ασφάλεια να είναι σε υψηλό επίπεδο στο eLEKTRA L50 ωστόσο δεν έχουν γίνει εκπτώσεις και στην οδηγική συμπεριφορά του scooter. Στις αναρτήσεις η Daytona έχει επιλέξει ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 180mm εμπρός και ταμπούρο πίσω. Οι τροχοί είναι 10 ιντσών και το βάρος του scooter είναι 55 κιλά χωρίς την μπαταρία!

Daytona

Το eLEKTRA είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις και με δύο επίπεδα απόδοσης. Η πρώτη είναι η eLEKTRA 50 με μπαταρία GEL Μολύβδου βάρους 31 κιλών. Η απόδοση χωρίζεται σε δύο υποκατηγορίες, εκείνη με τελική ταχύτητα 25Km/h που δεν απαιτεί δίπλωμα οδήγησης και εκείνη με 45Km/h και δίπλωμα Μοτοποδηλάτου ΑΜ ή αυτοκινήτου, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις του νόμου ισοδυναμίας αδειών οδήγησης. Στην πρώτη περίπτωση η απόδοση είναι 750W με αυτονομία 48 χιλιόμετρα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση η απόδοση είναι 1.610W με αυτονομία 62 χιλιόμετρα.

Daytona

Η έκδοση eLEKTRA L50 διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία λιθίου βάρους 7,3 κιλών. Και εδώ έχουμε δύο επιλογές απόδοσης με 25Km/h και κινητήρα 860W με αυτονομία 51 χιλιόμετρα, ενώ η έκδοση 45Km/h έχει απόδοση 1.250W με αυτονομία 48 χιλιόμετρα. Η τιμή του eLEKTRA 50 έχει καθοριστεί στα 1.195 ευρώ και 1.345 ευρώ για την έκδοση με την μπαταρία λιθίου (eLEKTRA L50). Μετά την χορήγηση της επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», τα ποσά διαμορφώνονται στα 905 ευρώ για το eLEKTRA 50 και 1.019 ευρώ για το eLEKTRA L50 αντίστοιχα, ενώ είναι διαθέσιμα μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Συνεργατών της εταιρείας ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!