Daytona Versus 125e: Σύμμαχος χωρίς συμβιβασμούς

Κώστας Παστρίμας
Daytona Versus 125e: Σύμμαχος χωρίς συμβιβασμούς
Η Daytona Best Electric με το Versus 125e προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση στις σύγχρονες αστικές μετακινήσεις.

Πολλά από τα ηλεκτροκίνητα scooter σύγχρονης μετακίνησης ανήκουν στην κατηγορία των μικρομετακινήσεων, ωστόσο υπάρχουν και μεγαλύτερα, ικανότερα δίκυκλα τα οποία έρχονται να λύσουν μια και καλή το ζήτημα των καθημερινών μετακινήσεων. Ένα από αυτά είναι το Versus 125e της Daytona Best Electric, το οποίο έρχεται με σύμμαχο τον ισχυρό του κινητήρα, τις καλές επιδόσεις και την ικανοποιητική αυτονομία να κερδίσει τη μάχη των αστικών μετακινήσεων.

Το ηλεκτρικό Versus 125e είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα 3,6kW ο οποίος αποδίδει μέγιστη ροπή 42,5Nm. Είναι τοποθετημένος στην αριστερή πλευρά του ψαλιδιού και όχι στο κέντρο του πίσω τροχού, ενώ το σύστημα μετάδοσης είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μηδενική απώλεια ενέργειας και μικρότερη φθορά στις μπαταρίες. Το σύνολο συνεργάζεται με δύο αποσπώμενες μπαταρίες 72V/21Ah οι οποίες χαρίζουν αυτονομία 67 χιλιομέτρων ανάλογα πάντα με τις συνθήκες οδήγησης. Για πλήρη φόρτιση απαιτούνται περίπου 2,5 ώρες για κάθε μπαταρία, ενώ το βάρος της κάθε μίας είναι στα 11 κιλά. Οι μπαταρίες προσφέρουν περίπου 1.100 κύκλους φόρτισης και έχουν 6 συστήματα ασφαλούς λειτουργίας οι οποίες διασφαλίζουν τη μακροζωία και την αξιοπιστία τους.

Daytona

Για την καλή οδηγική συμπεριφορά του scooter η Daytona Best Electric έχει τοποθετήσει ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο μονά αμορτισέρ πίσω 60mm τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση, ενώ στα φρένα συναντάμε έναν δίσκο εμπρός 210mm και έναν δίσκο πίσω 190mm με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Δυνατός είναι και ο εξοπλισμός του Versus καθώς διαθέτει τροχούς 16 ιντσών εμπρός και 14 ιντσών πίσω, επιλογή λειτουργίας όπισθεν, οθόνη πληροφοριών LCD και χειρολαβές με ενσωματωμένη σχάρα στο πίσω μέρος.

Daytona

Το ηλεκτρικό scooter της Daytona Best Electric μπορείτε να το βρείτε το δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε. στην τιμή των 3.190 ευρώ, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση του οχήματος (30% της λιανικής χωρίς ΦΠΑ) και της μπαταρίας (300 ευρώ) στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», διαμορφώνεται στα 2.118 ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!