BMW: Ετοιμάζει πίστα δοκιμών αυτόνομης οδήγησης

BMW: Ετοιμάζει πίστα δοκιμών αυτόνομης οδήγησης

Κώστας Παστρίμας
BMW: Ετοιμάζει πίστα δοκιμών αυτόνομης οδήγησης
Η BMW προετοιμάζει το έδαφος για το μέλλον με μια πρωτοποριακή νέα εγκατάσταση στην Τσεχία.

Η BMW «τρέχει» με φρενήρεις ρυθμούς προς την επόμενη γενιά αυτοκινήτων της προετοιμάζοντας το έδαφος σε όλα τα επίπεδα εξέλιξης και έρευνας. Μια από τις δομές που θα βοηθήσουν την γερμανική εταιρεία να δοκιμάσει όλες τις νέες τεχνολογίες της είναι η πίστα δοκιμών που ήδη έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται στην Τσεχία. Πιο συγκεκριμένα, η εγκατάσταση βρίσκεται στην περιοχή Κάρλοβι Βάρι και εκεί αναμένεται η BMW να εξελίξει συστήματα ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης.

Τα πρώτα δύο τμήματα της πίστας παραδόθηκαν και μέχρι το 2023 η εγκατάσταση αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική. Τα δύο τμήματα που παραδόθηκαν προορίζονται για την εξέλιξη επαναστατικών τεχνολογιών όπως η ηλεκτροκίνηση, η ψηφιοποίηση και η αυτόνομη οδήγηση. Η πίστα δοκιμών απέχει περίπου 2,5 ώρες από το Κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης (FIZ) του BMW Group στο Μόναχο, το μέρος όπου δρομολογούνται οι τεχνολογικές εξελίξεις της εταιρείας.

BMW

Η έναρξη εργασιών στις δύο πίστες δοκιμών θα γίνει με τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων και συστημάτων υποβοήθησης, από πολιτικούς και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, στο νέο Κέντρο Μελλοντικής Κινητικότητας (Future Mobility Centre) του BMW Group στο Σοκόλοφ. Η επένδυση έφτασε το ύψος των 300 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να εργάζονται περισσότεροι από 100 υπάλληλοι στις εγκαταστάσεις. Παράλληλα, θα κατασκευαστεί και μια δομή 90.000 τ.μ. που θα ονομαστεί New Technology Area και θα έχει την εποπτεία στις τρεις πίστες δοκιμών και στις δοκιμές συστημάτων υποβοήθησης που θα αναπαριστούν πραγματικές συνθήκες κίνησης όπως διασταυρώσεις, έκτακτες περιπτώσεις πέδησης και ελιγμών.

BMW

Ο Αντρέας Χέμπ, project manager του BMW Group και υπεύθυνος για την πίστα δοκιμών στο Σοκόλοφ, τόνισε: «Με την έγκαιρη υλοποίηση δύο τμημάτων της πίστας, με στόχο την προετοιμασία για την επίσημη δοκιμή των οχημάτων στο Σοκόλοφ, δοκιμάζουμε τώρα νέα συστήματα υποβοήθησης από την άποψη της ασφάλειας του οδηγού, και προχωράμε στην περαιτέρω εξέλιξη των σεναρίων δοκιμών. Από τα μέσα του 2023, η νέα εγκατάσταση δοκιμών στην Τσεχία θα λειτουργεί επιπλέον των ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων δοκιμών του BMW Group στο Ασχάιμ, κοντά στο Μόναχο, στο Μιραμάς στη Γαλλία και στο Άρχεπλόγκ στη Σουηδία».

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!