Stellantis και Jeep ψηφίζουν υβριδικά

Stellantis και Jeep ψηφίζουν υβριδικά

Κώστας Παστρίμας
Stellantis και Jeep ψηφίζουν υβριδικά
Μεγάλη επένδυση της Stellantis για την εξέλιξη υβριδικών συστημάτων για οχήματα HEV της Jeep.

Σε μια ακόμα μεγάλη επένδυση προχωράει ο Όμιλος Stellantis, αυτήν τη φορά στη Βόρεια Αμερική. Το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 99 εκατομμύρια δολάρια και αφορά τρεις υπάρχουσες μονάδες στα εργοστάσια του Μίσιγκαν (Kokomo) στης Ιντιάνα και του Τορόντο (Etobicoke). Το πλάνο είναι η αναβάθμιση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου Dare Forward 2030.

Βασικό στοιχείο της συγκεκριμένης επένδυσης είναι ο εξηλεκτρισμός της Jeep και η έρευνα και εξέλιξη υβριδικών συστημάτων για υπάρχοντα και μελλοντικά μοντέλα. Η Stellantis έχει ήδη σχεδιάσει ένα νέο τετρακύλινδρο Turbo κινητήρα 1.6 λίτρων, ο οποίος θα χρησιμοποιεί σύστημα άμεσου ψεκασμού. Το νέο σύνολο βρίσκεται ήδη σε παραγωγή στην Ευρώπη και αναμένεται να εφοδιάζει δύο νέα υβριδικά μοντέλα. Πρόκειται για το πρώτο υβριδικό κινητήριο σύνολο για όχημα HEV (Hybrid Electric Vehicle) του Ομίλου στη Βόρεια Αμερική.

Jeep

Η Jeep ήδη έχει αρκετά καλή πορεία στη Βόρεια Αμερική κάτι που αποδεικνύει με το Wrangler 4xe το πρώτο 6μηνο του 2022 να αποτελεί το πλέον δημοφιλές Plug-in Hybrid στις Η.Π.Α. ανεξαρτήτου κατηγορίας. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμο στις Η.Π.Α. και τον Καναδά και το νέο Grand Cherokee 4xe, το εντυπωσιακό πολυτελές SUV, το οποίο πρόσφατα στην Plug-in Hybrid έκδοση του ξεκίνησε την πορεία του και στην Ελληνική αγορά.

Jeep

Η νέα επένδυση δείχνει την εστίαση του Ομίλου Stellantis στην εκτέλεση του στρατηγικού πλάνου Dare Forward 2030, το οποίο στοχεύει στην προσφορά καινοτόμων, φιλικών προς το περιβάλλον, αλλά και παράλληλα προσιτών για το κοινό λύσεων αυτοκίνησης.

Jeep

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!