Πέφτουν ένα-ένα τα κάστρα των V8

Κώστας Παστρίμας
Πέφτουν ένα-ένα τα κάστρα των V8
H Dodge επιβεβαίωσε ότι η επόμενη γενιά Charger και Challenger θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική.

Αποτελεί πλέον αναπόδραστη πραγματικότητα ότι η ηλεκτροκίνηση θα εκθρονίσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε μια μετάβαση που ήδη συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους κατασκευαστές. Ακόμα και η Dodge, που παραδοσιακά από τα προπύργια της βενζινοκίνησης, και ιδιαίτερα των V8 κινητήρων, φαίνεται να υποκύπτει.

Έτσι, όπως δημοσιεύεται στον αμερικανικό Τύπο, η επόμενη γενιά των ιδιαίτερα δημοφιλών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Dodge Charger και Dodge Challenger, επιβεβαιώθηκε ότι όχι απλώς δεν θα εφοδιάζονται με τον εμβληματικό Hemi V8 της εταιρείας αλλά δεν θα έχουν καν εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Τα επόμενα muscle car της Dodge θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Είναι γνωστό ότι η Dodge, που πλέον ανήκει στη Stellantis, ετοιμάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό muscle car, που αναμένεται μάλιστα να παρουσιαστεί σχετικά σύντομα. Από την αμερικανική εταιρεία είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι το νέο αυτό μοντέλο δεν θα σήμαινε απαραίτητα το τέλος των θερμικών κινητήρων, αλλά όπως φαίνεται οι μεγάλοι V8 πηγαίνουν σιγά-σιγά να βρουν τη θέση τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!