Formula 1, Ουγγαρία: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

Formula 1, Ουγγαρία: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της F1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη του Χανγκάρορινγκ; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο 13ος αγώνας της Formula 1 για το 2022 είναι προ πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για μία ακόμα μεγάλη μάχη πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα. Οι κατατακτήριες δοκιμές μάς έδωσαν μία ασυνήθιστη εικόνα, με αρκετούς οδηγούς να επιθυμούν να πάρουν ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα των 70 γύρων. Η πίστα του Χανγκάρορινγκ της Ουγγαρίας είναι μία διαδρομή που δεν προσφέρει πολλές ευκαιρίες για προσπέρασμα, όμως εκεί τα τελευταία χρόνια βλέπουμε δραματικούς αγώνες.

Πολύ σημαντικός παράγοντας θα είναι η στρατηγική. Η Pirelli έχει φέρει τις C2, C3 και C4 γόμες ελαστικών της γκάμας της και στην πίστα της Ουγγαρίας η φθορά είναι συνήθως αρκετά μεγάλη. Αυτό αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα από πλευράς στρατηγικής των ομάδων, χαρίζοντάς μας ακόμα έναν απρόβλεπτο παράγοντα για σήμερα.

Η νίκη στο Grand Prix Ουγγαρίας φαίνεται πως θα κριθεί ανάμεσα στη Mercedes-AMG και Scuderia Ferrari, μια και οι οδηγοί της Red Bull Racing εκκινούν από τις θέσεις 10 και 11. Όλοι οδηγοί έχουν τουλάχιστον από ένα φρέσκο σετ της σκληρής και μέσης γόμας ελαστικών. Στη μάχη της κορυφής, οι οδηγοί των Mercedes και Ferrari έχουν τα ίδια διαθέσιμα φρέσκα σετ. Όσοι οδηγοί εκκινούν από την πρώτη 10άδα δεν έχουν φρέσκο σετ μαλακής γόμας.

F1 Ουγγαρία

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, η Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική τα δύο pit-stop. H καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μαλακή γόμα ελαστικών, με την πρώτη αλλαγή να γίνεται μεταξύ των γύρων 16 και 21. Η αλλαγή που προτείνει είναι στη μέση γόμα ελαστικών, ενώ η δεύτερη αλλαγή είναι επίσης στη μέση γόμα μεταξύ των γύρων 42 και 48.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι το ένα pit-stop, με την Pirelli προτείνει τη χρήση της μέσης γόμας για το πρώτο stint, με τη μοναδική αλλαγή να γίνεται μεταξύ των γύρων 26 και 34 στη σκληρή γόμα ελαστικών. Τεράστια σημασία θα έχει το αν θα δούμε την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, καθώς μπορεί να ανακατέψει τις στρατηγικές.

F1 Ουγγαρία

Το Grand Prix Ουγγαρίας είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 ώρα Ελλάδος. Συντονιστείτε από τις 15:30 στο LIVE του gMotion by Gazzetta για να μπείτε από νωρίς σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Aston Martin, Infographic: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!