Φέτελ: «Ο καλύτερος αγώνας μου δεν έχει έρθει ακόμα» (vid)

Φέτελ: «Ο καλύτερος αγώνας μου δεν έχει έρθει ακόμα» (vid)
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ εξήγησε με ανάρτηση στα social media τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση από την F1.

Η είδηση πως ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα βάλει τέλος στην καριέρα του στη Formula 1 «έσκασε» σαν βόμβα μεγατόνων στα paddock της Ουγγαρίας. Μετά από 15 χρόνια στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, ο Γερμανός αποφάσισε πως το μέλλον του είναι μακριά από τους αγώνες μονοθεσίων, ολοκληρώνοντας μία πλούσια καριέρα γεμάτη επιτυχίες.

Λίγο μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, ο 35χρονος Γερμανός πραγματοποίησε την πρώτη του προσωπική δημοσίευση στα social media. Μέχρι τώρα στην πλούσια καριέρα του, έμενε μακριά από τις πλατφόρμες αυτές, όμως η αποχώρησή του από τη Formula 1 φαίνεται πως τον έκανε να αλλάξει γνώμη.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Στην πρώτη του ανάρτηση, ο Φέτελ κάνει τη δική του εξομολόγηση σχετικά με την απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος του 2022 από τη Formula 1. Στο συγκινητικό βίντεο, μιλάει για τους λόγους που πήρε την απόφαση να μην ανανεώσει με την Aston Martin, την οικογένειά του, τους στόχους του, τα θετικά και τα αρνητικά του χαρακτήρα του, ακόμα και για το αγαπημένο του χρώμα.

«Ανακοινώνω την αποχώρησή μου από τη Formula 1 στο τέλος του 2022. Θέλω να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους πήρα την απόφασή μου. Αγαπώ το σπορ, ήταν πάντα η ζωή μου από τότε που με θυμόμουν. Αλλά υπάρχει και η ζωή εκτός πίστας. Το να είμαι οδηγός αγώνων δεν είναι η μοναδική μου ταυτότητα. Ποιος είμαι. Είμαι ο Σεμπάστιαν, πατέρας τριών παιδιών και σύζυγος μιας υπέροχης γυναίκας. Είμαι περίεργος και εντυπωσιάζομαι εύκολα από παθιασμένους και γεμάτους δεξιότητες ανθρώπους. Έχω εμμονή με την τελειότητα, είμαι ανεκτικός και νιώθω πως όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, ανεξάρτητα από το πώς μοιάζουμε, από πού είμαστε και ποιον αγαπάμε. Λατρεύω τη φύση και τα θαύματά της. Μερικές φορές γίνομαι πολύ ενοχλητικός. Μου αρέσει να κάνω τον κόσμο να γελά, μου αρέσει η σοκολάτα και η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλε.

Πιστεύω στην αλλαγή και την πρόοδο. Μαζί με τη Formula 1 έχω φτιάξει μια οικογένεια και λατρεύω να είμαι μαζί τους. Έχω αποκτήσει και άλλα ενδιαφέροντα. Το πάθος μου να αγωνίζομαι στην F1 παίρνει πολύ χρόνο, προσήλωση και ενέργεια. Η δέσμευση στο πάθος μου με τον τρόπο που έκανα και με τον τρόπο που πίστευα ότι ήταν σωστό, δεν συμβαδίζει πλέον με την επιθυμία μου να γίνω σπουδαίος πατέρας και σύζυγος. Η ενέργεια που χρειάζεται για να γίνω ένα με το μονοθέσιο και την ομάδα για να κυνηγήσω την τελειότητα, χρειάζεται προσήλωση και δέσμευση. Οι στόχοι μου έχουν μετατοπιστεί από τις νίκες σε αγώνες και τη μάχη για πρωταθλήματα στο να βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν και να τους μεταδίδω τις αξίες μου. Ο καλύτερος αγώνας μου; Ακόμα δεν έχει έρθει. Ανυπομονώ να αγωνιστώ σε άγνωστες πίστες και να βρω νέες προκλήσεις. Τα σημάδια που άφησα στις πίστες θα μείνουν μέχρι ο χρόνος και η βροχή να τα ξεπλύνει. Αντίο, και σας ευχαριστώ που με αφήσατε να μοιραστώ τις πίστες μαζί σας. Αγάπησα κάθε στιγμή», είπε ο Φέτελ.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο που ανάρτησε ο Φέτελ στα social media.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!