Formula 1, Αλόνσο: «Ο Χάμιλτον είναι θρύλος του σπορ»

Formula 1, Αλόνσο: «Ο Χάμιλτον είναι θρύλος του σπορ»
Με αφορμή τις 300 συμμετοχές του Λιούις Χάμιλτον στην F1, o Φερνάντο Αλόνσο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βρετανό.

Ακόμη ένα μεγάλο επίτευγμα στην καριέρα του σημείωσε ο Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix Γαλλίας. Ο Βρετανός συμπλήρωσε 300 αγώνες στη Formula 1 και έγινε μόλις ο έκτος οδηγός στην ιστορία του σπορ που το κατάφερε.

Στο πλαίσιο του αγώνα στο Πολ Ρικάρ, ο Χάμιλτον ρωτήθηκε για το ποιον οδηγό έχει ξεχωρίσει ως αντίπαλό του μέχρι τώρα στην καριέρα του και επέλεξε τον Φερνάντο Αλόνσο. Από τη μεριά του ο Ισπανός οδηγός της Alpine φαίνεται πως κολακεύτηκε από τις δηλώσεις του πρώην teammate του και τον χαρακτήρισε ως θρύλο του σπορ.

«Δεν νομίζω πως έχει αλλάξει πολύ ο Χάμιλτον. Είχε ήδη το ταλέντο αυτό από το 2007 και τώρα το έχει ακόμα, μαζί όμως με εμπειρία. Είναι ένας τρομερός οδηγός, ο Χάμιλτον είναι θρύλος της Formula 1. Είναι τιμή μου που έχω μοιραστεί το χρόνο μου μαζί του. Τότε, κανένας πίστευε πως θα κερδίσει επτά πρωταθλήματα όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ. Το ταξίδι του είναι φοβερό. Η ομάδα που έχτισαν όλα αυτά τα χρόνια στη Mercedes είναι φανταστική. Οπότε συγχαρητήρια για τους 300 αγώνες», δήλωσε ο Ισπανός.

Ο Αλόνσο από τη μεριά του μετρά 345 συμμετοχές σε αγώνες της Formula 1 και είναι τέσσερις μακριά πίσω από τον Κίμι Ράικονεν. Από την άλλη, ο Χάμιλτον αναμένεται μέχρι το τέλος της σεζόν να ξεπεράσει σε αριθμό αγώνων τους Τζένσον Μπάτον και Μίκαελ Σουμάχερ που μοιράζονται από 306 συμμετοχές.

Φωτογραφίες: davidpremiertwitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!