Formula 1, Χάμιλτον: «Ο Αλόνσο είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλός μου»

Formula 1, Χάμιλτον: «Ο Αλόνσο είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλός μου»
Παρά την επεισοδιακή συνεργασία τους στη McLaren, ο Βρετανός επέλεξε τον Ισπανό ως τον πιο δύσκολο αντίπαλό του στην καριέρα του στην F1.

Στο Grand Prix Γαλλίας ο Λιούις Χάμιλτον σημείωσε ένα αξιοζήλευτο και εντυπωσιακό ρεκόρ. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG, συμπλήρωσε 300 αγώνες στη Formula 1 και έγινε μόλις ο έκτος οδηγός στην ιστορία που έχει φτάσει τον αριθμό αυτό. Από το 2007 που έκανε τα ντεμπούτο του, ο 37χρονος πλέον Χάμιλτον έχει κατακτήσει 7 παγκόσμιους τίτλους, 103 νίκες και 103 pole position.

Σε όλα τα χρόνια τα οποία αγωνίζεται ο Χάμιλτον, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ορισμένους από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1. Στο πλαίσιο του Grand Prix Γαλλίας, ρωτήθηκε σχετικά με το ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχε από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του, με τον Βρετανό να διαλέγει τον Φερνάντο Αλόνσο.

«Νομίζω πως είναι δύσκολο να πεις ποιος είναι ο πιο δυνατός αντίπαλος, διότι κάθε φορά είσαι σε διαφορετική φάση της ζωής σου. Θυμάμαι το έργο που είχα όντας δίπλα στον Φερνάντο Αλόνσο όταν ήμουν 22 ετών. Ήμουν πολύ νέος από πλευράς ψυχικής δύναμης και φυσικά δεξιοτήτων, αλλά υπάρχει πολλή πίεση όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τον Φερνάντο. Θα έλεγα πως σε καθαρή ταχύτητα ο Φερνάντο ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος. Είχαμε καλές μάχες. Εύχομαι να είχαμε περισσότερες μάχες. Ελπίζω να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να έχουμε περισσότερες στο μέλλον», ανέφερε ο Βρετανός στη συνέντευξη Τύπου.

Το 2007 όταν ήταν teammates στη McLaren, οι σχέσεις των δύο οδηγών πήγαν από το κακό στο χειρότερο, καθώς η μεταξύ τους κόντρα και παράλληλα η κόντρα του Αλόνσο με τον τότε διευθυντή της McLaren, Ρον Ντένις, είχαν δημιουργήσει ένα πολύ άσχημο κλίμα. Μάλιστα, το σκάνδαλο «Spygate» που επισκίασε μέρος της μάχης του τίτλου ήταν η αφορμή ώστε ο Ισπανός να αποχωρήσει από τη βρετανική ομάδα και στη θέση του να πάει ο Χέικι Κοβαλάϊνεν.

Ο Χάμιλτον έφτασε λοιπόν το μαγικό αριθμό των 300 αγώνων στη Formula 1 και μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, αναμένεται να ξεπεράσει τους Μίκαελ Σουμάχερ και Τζένσον Μπάτον που έχουν 306 συμμετοχές σε αγώνες. Το 2023 αναμένεται να ξεπεράσει τον Ρούμπενς Μπαρικέλο που έχει 323 συμμετοχές, ενώ από τη μεριά του ο Αλόνσο είναι τέσσερις αγώνες μακριά από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Κίμι Ράικονεν με 349 αγώνες στη Formula 1.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!