MotoGP: Έντεκα αναβάτες επιβεβαιώθηκαν, έντεκα απομένουν

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Έντεκα αναβάτες επιβεβαιώθηκαν, έντεκα απομένουν
Το μεταγραφικό παζλ του MotoGP αρχίζει και παίρνει μορφή με τους μισούς αναβάτες να έχουν ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά τους.

Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά των καλοκαιρινών διακοπών για τους αναβάτες και τις ομάδες του MotoGP, ωστόσο στο μεταγραφικό μέτωπο έχουμε πυρετώδης διεργασίες. Από νωρίς στη σεζόν είχαμε κάποιες ομάδες να «κλειδώνουν» τους αναβάτες για το 2023 όπως η Aprilia με τους Μάβερικ Βινιάλες και Αλέις Εσπαργκαρό, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή να κάνουν τις κινήσεις τους.

Αυτά που γνωρίζουμε σίγουρα για την ώρα είναι ότι ο Μάρκ Μαρκέθ είναι ο ένας αναβάτης της Repsol Honda, οι Βινιάλες και Εσπαργκαρό μένουν στην Aprilia, ο Πέκο Μπανάια μένει στην Ducati, ο Μπράντ Μπίντερ μένει στην KTM και θα έχει δίπλα του τον Τζάκ Μίλερ και η εργοστασιακή Yamaha θα έχει τους Φάμπιο Κουαρταραρό και Φράνκο Μορμπιντέλι.

MotoGP

Οι πιο πρόσφατες κινήσεις έγιναν από την Gresini Ducati η οποία ανακοίνωσε ότι ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο παραμένει στην ομάδα και θα έχει δίπλα του τον Άλεξ Μάρκεθ. Στην LCR Honda από την άλλη, μετακομίζει ο Άλεξ Ρίνς ο οποίος έμεινε χωρίς μοτοσικλέτας αφού η Suzuki αποχωρεί από το MotoGP.

MotoGP

Ένα από μέτωπα που παραμένει ανοιχτό είναι εκείνο του Ζοάν Μίρ ο οποίος είναι πολύ κοντά στο να πάρει τη θέση του Pol Espargaro στην Repsol Honda. Ο Μιγκέλ Ολιβέιρα φλερτάρει έντονα με την μία από τις δύο θέσεις στην καινούρια ομάδα RNF Aprilia, ενώ η δεύτερη θέση στην εργοστασιακή Ducati θα παιχτεί μεταξύ των Μπαστιανίνι και Μαρτίν, με τον Ιταλό να έχει τον πρώτο λόγο. Η δράση στο MotoGP επιστρέφει στις 7 Αυγούστου με τον αγώνα του Silverstone και σίγουρα εκεί θα έχουμε ακόμα περισσότερες εξελίξεις.

MotoGP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!