Piaggio: Τρεις εκδόσεις για το νέο MP3 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Piaggio: Τρεις εκδόσεις για το νέο MP3 (vid)
Η Piaggio προσφέρει σε τρεις εκδόσεις και δύο κινητήρες το ολοκαίνουριο τρίτροχο scooter MP3.

Το 2006 ήταν μια χρονιά ορόσημο τόσο για την Piaggio όσο και για την μοτοκίνηση καθώς η ιταλική μάρκα παρουσίασε το επαναστατικό τότε MP3. Το τρίτροχο scooter τα τελευταία 16 χρόνια έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στις αστικές μετακινήσεις έχοντας αγαπηθεί στην Ευρώπη αλλά και σε κάθε μεριά του κόσμου. Το 2022 η Piaggio προχώρησε σε πλήρη ανανέωση του MP3 ανεβάζοντας σημαντικά τον πήχη τόσο στον τομέα της εμφάνισης και των επιδόσεων, όσο και στον τομέα της τεχνολογίας και της ασφάλειας.

Η Piaggio προσφέρει το νέο MP3 με δύο κινητήρες, τον γνωστό 400άρι του Beverly ο οποίος αποδίδει 35 ίππους και έναν εντελώς καινούριο 530. Ο μεγαλύτερος μονοκύλινδρος κινητήρας τοποθετείται για πρώτη φορά στο MP3 και έχει βασιστεί στον προηγούμενο 500άρι της Piaggio. Η απόδοσή του είναι 44,2 ίππους στις 7.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 50Nm στις 5.250 σ.α.λ. Είναι εφοδιασμένος με μια νέα μονάδα ECU Magneti Marelli 11MP και με ηλεκτρονικό γκάζι «Ride by Wire». Συνοδεύεται από τρία προγράμματα οδήγησης ECO, Comfort, Sport και ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης ASR.

Piaggio

Εκεί που το MP3 κάνει τη διαφορά είναι στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Το scooter της Piaggio είναι εξοπλισμένο με σύστημα ARAS (Advanced Rider Assistance Systems) το οποίο έχει εξελιχθεί πάνω στην τεχνολογία Imaging Radar 4D του τμήματος ρομποτικής Piaggio Fast Forward. Οι λειτουργίες του ARAS περιλαμβάνουν σύστημα ενημέρωσης τυφλού σημείου (Blind Spot Information System BLIS) και σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας (Lane Change Decision Aid System LCDAS). Οι λειτουργίες του συστήματος εμφανίζονται στην TFT έγχρωμη οθόνη και όταν αντιληφθούν κινητικότητα σε απόσταση 30-35 μέτρων ειδοποιούν τον αναβάτη με ηχητικό και οπτικό σινιάλο.

Piaggio

Το Piaggio MP3 530 HPE Exclusive διαθέτει και όπισθεν, η οποία παρουσιάστηκε από την Piaggio για πρώτη φορά σε τρίτροχο scooter το 2019. Η όπισθεν εξακολουθεί να αποτελεί αποκλειστικό χαρακτηριστικό του Piaggio MP3 και τώρα περιλαμβάνει μια κάμερα οπισθοπορείας μέσω της TFT οθόνης που επιτρέπει ακόμα πιο εύκολη και ασφαλή χρήση. Στην κορυφαία έκδοση της σειράς περιλαμβάνεται Cruise Control, το οποίο επιτρέπει τη διατήρηση της ταχύτητας που έχει προκαθοριστεί χωρίς τη χρήση του γκαζιού.

Το Piaggio MP3 530 HPE Exclusive κοστίζει 13.490 ευρώ και μπορείτε να τα βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Piaggio. Η έκδοση MP3 400 HPE έρχεται στην τιμή των 9.990 ευρώ, ενώ η έκδοση MP3 400 HPE Sport στην τιμή των 10.490 ευρώ.

Βίντεο παρουσίασης του νέου MP3.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!