Μίκαελ Σουμάχερ: Ύψιστη τιμητική διάκριση για τον θρύλο της Formula 1

Μίκαελ Σουμάχερ: Ύψιστη τιμητική διάκριση για τον θρύλο της Formula 1
Την ύψιστη διάκριση για πολίτη της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας έλαβε ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, εκπροσωπήθηκε από τη γυναίκα του Κορίνα και την κόρη του Τζίνα, στην απονομή του βραβείου που πραγματοποιήθηκε στην Κολονία. Παρών ήταν και ο στενός του φίλος, πρώην επικεφαλής της Scuderia Ferrari και πρώην Πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, ο οποίος έκανε μία σημαντική αποκάλυψη για τον Γερμανό θρύλο.

Το βραβείο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είναι η ύψιστη διάκριση που παρέχεται σε πολίτη και απονέμεται σε εκείνους, όπως ο Σουμάχερ, που γεννήθηκαν στο κρατίδιο και έχουν χαρακτηριστεί από μεγάλη προσφορά στον κόσμο. Ο γιος του Μικ, ο οποίος αγωνίζεται στη Formula 1, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην απονομή για λόγους υγείας. Ωστόσο η συμμετοχή του στο Grand Prix Γαλλίας δεν κινδυνεύει. Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε τελευταία φορά πίσω στο 2019, στον πρώην Ομοσπονδιακό Υπουργό Περιβάλλοντος, Κλάους Τόπφερ.

Ο Πρωθυπουργός του Νόρντχαϊμ-Βεστφάλεν στη Ρηνανία, Χέντρικ Βουστ, μίλησε στην απονομή, τονίζοντας το έργο του Σουμάχερ εντός κι εκτός πίστας.

«Σήμερα τιμούμε τον Μίκαελ Σουμάχερ, μακριά από τους αγώνες και την λάμψη των προβολέων. Ένα άτομο που έχει μεγάλη καρδιά και για το οποίο ήταν πάντα σημαντικό να σκέφτεται τους άλλους. Ο Μίκαελ έχει επίσης στο μυαλό του αυτούς που είναι σε δυσχερή θέση. Έχει βοηθήσει με εξαιρετικά γενναιόδωρες δωρεές και συνήθως αρκετά αθόρυβα. Η οικογένειά του συνεχίζει αυτή τη φιλανθρωπική δέσμευση», δήλωσε, σύμφωνα με το Sky Sport.

Τα προηγούμενα χρόνια, το φιλανθρωπικό έργο του Σουμάχερ ήταν έντονο ανά τον κόσμο. Έχει δωρίσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ στο ίδρυμα της UNESCO, ενώ έχει πληρώσει για την κατασκευή σχολείου στη Σενεγάλη. Μάλιστα, το Bloomberg έχει αναφέρει πως από το 2002 μέχρι το 2006 είχε δωρίσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ σε διάφορες φιλανθρωπικές δράσεις.

Μίκαελ Σουμάχερ

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!