Formula 1: Αν αποχωρήσει ο Φέτελ η Aston Martin δεν έχει "Σχέδιο Β"

Formula 1: Αν αποχωρήσει ο Φέτελ η Aston Martin δεν έχει "Σχέδιο Β"
Η Aston Martin επιθυμεί την παραμονή του Σεμπάστιαν Φέτελ και ακόμα δεν ψάχνει εναλλακτικές επιλογές σε περίπτωση που ο Γερμανός αποχωρήσει από την F1.

Στο τέλος του 2022 ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Σεμπάστιαν Φέτελ με την Aston Martin. Ο Γερμανός βρίσκεται στη βρετανική ομάδα από την περασμένη σεζόν και παρά το σπουδαίο παρελθόν του στη Formula 1, με τη βρετανική ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να παλεύει για βάθρα ή νίκες.

Ο Φέτελ είναι πλέον 35 ετών και δεν έχει πολλά περιθώρια ακόμη ώστε να διεκδικήσει πρωτάθλημα στην καριέρα του. Μάλιστα ο ίδιος γνωρίζει πως ο χρόνος κυλά αντίστροφα και πρέπει να επιλέξει το τι θέλει να κάνει στο μέλλον. Πάντως στην Aston Martin δεν φαίνεται να βιάζονται, με τον επικεφαλής της, Μάικ Κρακ, να μιλά για τη σχέση του Γερμανού με την ομάδα και το ζήτημα ανανέωσης συμβολαίου.

«Έχουμε πολύ καλή σχέση με τον Σεμπάστιαν, δεν θέλουμε να θέσουμε κάποια διορία για το συμβόλαιο. Γνωρίζει ποια είναι η γνώμη μας. Γνωρίζει πως θέλουμε ξεκάθαρα να συνεχίσει μαζί μας. Υπάρχουν συζητήσεις όπου ανταλλάσσουμε ιδέες για το πώς μπορούμε να φανταστούμε το μέλλον μας. Παίρνουμε όμως το χρόνο μας. Φυσικά, κάποια στιγμή πρέπει να παρθεί μία απόφαση. Δεν πιστεύω πως παίζει παιχνίδια για να κερδίσει χρόνο, αλλά θα το πει αμέσως μόλις αποφασίσει για το μέλλον του. Πιστεύω πως μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα πρέπει να είσαι πιο ξεκάθαρος. Μέχρι τότε δεν έχουμε κάποια εναλλακτική, κάποιο Plan B», δήλωσε ο Κρακ στο SPORT1.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο 50χρονος τόνισε πως ο καλύτερος τρόπος για να πείσει τον Φέτελ να παραμείνει στη Formula 1, είναι να του προσφέρει το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο: «Πρέπει να τον πείσουμε με τα αποτελέσματά μας στην πίστα. Δυστυχώς προς το παρόν δεν είναι τα επιθυμητά. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να τον κάνουμε να νιώθει πως οδεύουμε στη σωστή κατεύθυνση. Δεν θέλω να τον καλώ κάθε μέρα και να του αναφέρω το τι ακριβώς κάνουμε. Έχουμε επίσης νέο προσωπικό στην ομάδα που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο μέλλον, όπως ο Νταν Φάλοους τον οποίο ο Σεμπ τον γνωρίζει προσωπικά. Πρέπει να μιλάνε οι πράξεις μας, όχι οι λέξεις».

Όσον αφορά για το ποιο θα μπορούσε να είναι το "Σχέδιο Β" σε περίπτωση που ο Φέτελ αποχωρήσει, ο επικεφαλής της Aston Martin με καταγωγή από το Λουξεμβούργο ανέφερε: «Δεν μιλάμε με πιθανούς διαδόχους του Σεμπάστιαν. Ούτε με εκείνον, ούτε με κανέναν άλλο, διότι θέλουμε να συνεχίσει μαζί μας».

Μετά το πρώτο μισό της φετινής σεζόν της Formula 1, η Aston Martin βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών με 18 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!