Αστυπάλαια: Έναρξη της υπηρεσίας astyMOVE της Kosmocar

Αστυπάλαια: Έναρξη της υπηρεσίας astyMOVE της Kosmocar

Κώστας Παστρίμας
Αστυπάλαια: Έναρξη της υπηρεσίας astyMOVE της Kosmocar
Η Kosmocar θέτει σε εφαρμογή τις λειτουργίες έξυπνης μετακίνησης astyMOVE μέσω smartphone στην Αστυπάλαια.

Έχουμε μπει πλέον στον δεύτερο χρόνο του πρωτοποριακού προγράμματος μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε έξυπνο και αειφόρο νησί που πραγματοποιείται σε συνεργασία του Ομίλου Volkswagen, της Kosmocar και της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τα πράγματα κινούνται με γρήγορους ρυθμούς και η Kosmocar ήδη έχει ετοιμάσει και εφαρμόζει την υπηρεσία astyMOVE για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Όλες οι ανάγκες μετακίνησης στο νησί, μπορούν να πραγματοποιηθούν με εύκολο και απλό τρόπο μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής «astyMOVE» ενσωματώνοντας με καινοτόμο τρόπο όλες τις υπηρεσίες στο smartphone του επισκέπτη και του μόνιμου κατοίκου της Αστυπάλαιας. Η λειτουργία της υπηρεσίας vehicle sharing «astyGO» συνδυάζεται με τις υπηρεσίες shuttle service «ASTYBUS» ολοκληρώνοντας το καινοτόμο οικοσύστημα έξυπνης και οικολογικής μετακίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Android και iOS.

VW

Ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια αυξάνεται συνεχώς τόσο από τοπικούς φορείς όσο και από τους ιδιώτες. Έχει προστεθεί το πρώτο ηλεκτρικό ασθενοφόρο στην Ελλάδα, ένα e-Crafter, δωρεά του Ομίλου Volkswagen. Επίσης, το πρώτο ηλεκτρικό ταξί μεταφέρει πελάτες σε όλο το νησί και πρόσφατα, οι πρώτοι ιδιώτες πελάτες παρέλαβαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volkswagen e-up! ID.3 και ID.4. Στο σύνολό τους, ήδη από αυτό το καλοκαίρι κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια 50 ηλεκτρικά οχήματα, με τις ανάγκες φόρτισης να καλύπτονται τόσο από το δίκτυο δημόσιας φόρτισης (20 σημεία φόρτισης) αλλά και από ιδιωτικούς φορτιστές των επιχειρήσεων φιλοξενίας και ενοικίασης οχημάτων.

VW

Η υπηρεσία «astyGO» πραγματοποιείται με την χρήση των ηλεκτρικών Volkswagen e-up!, ID.3, του eScooter SEAT MO 125 και των πανίσχυρων eBikes της Ducati, ενώ η υπηρεσία «ASTYBUS» προσφέρεται με την χρήση του ηλεκτρικού SUV Volkswagen ID.4, ενώ από το φθινόπωρο του 2022, στον στόλο οχημάτων του ASTYBUS θα ενσωματωθεί το πολυαναμενόμενο ID.Buzz.

VW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!